Back

ⓘ Emilia-Romagna




                                               

Maltagliati

Maltagliati minangka jinis produk khas pasta ing wilayah Emilia-Romagna, Italia. Minangka sawijining jinis panganan sing bisa ditemokake kanggo wong mlarat, resep kanggo maltagliati umume nyebutake bahan-bahan sing murah lan murah. Panggunaan maltagliati sing paling klasik yaiku sup kacang. Ing pabrik pasta kayata tagliatelle, adonan digulung banjur dipotong dadi tipis, ngasilake mie. Bagéyan adonan sing umume, umume tepunge, ora ana bentuk lan kekandelan sing ora teratur, mula "ora bisa dipotong" utawa ing basa Italia, maltagliati. Mula, Maltagliati dikethok saka potongan kethokan kaya pa ...

Emilia-Romagna
                                     

ⓘ Emilia-Romagna

Emilia-Romagna iku region ing sisih lorItalia dumadi saka rong region kang kebak sajarah Emilia lan Romagna. Region iki wujud segitiga kasar, diwatesi ing wétan déningSegara Adriatik, ing lor déning Kali Po, lan ing kidul déning Pegunungan Apennine. Kanthi kang ndunungi kang cacahé 4.030.000 sajeroning tlatah kang ambané 22.123 km² ing sensus 2003, region iki minangka region kang padhet kang ndunungi. Emilia-Romagna minangka salah siji region paling makmur ing Italia, lan panganané uga misuwur.

Pertanian minangka kagiyatan ékonomi kang paling utama: sereal, kenthang, tomat lan bawang iku kang paling wigati, ditambahwoh-wohan lan anggur kanggo nggawé ombènan anggur kang paling kawentar yaiku Lambrusco, Sangiovese lan Albana.

Industri Emilia-Romagna uga séhat, mligi indhustri panganan lan pariwisata ing sadawané pasisir Segara Adriatik.

Kutha mligi yaiku Bologna, minangka pusat sajarah, budaya, lan hiburan. Kutha wigati liyané yaiku Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Modena, Rimini, Ferrara, Forli, Cesena, lan Ravenna.

Jeneng Emilia-Romangna asalé saka jaman Romawi Kuno. Emilia tegesé via Emilia, dalan wigati Romawi kang ngubungaké Roma karo tlatah Italia lor. Romagna iku owah-owahan saka Romània ; déné Ravenna iku kutha krajan pérangan Italia saka Kakaisaran Bizantium.

                                     
  • Reggio Emilia basa Italia: Provincia di Reggio Emilia iku saka wolu provinsi ing regione Emilia - Romagna Kutha krajané ya iku Reggio Emilia Jembar
  • Daftar ing ngisor iki wujud daftar 45 comuni ing Provinsi Reggio Emilia Emilia - Romagna ing Italia. Istituto Nazionale di Statistica
  • Ferrara basa Italia: Provincia di Ferrara iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Kutha krajané ya iku Ferrara. Jembar wewengkon 2, 632 km², lan
  • Ravenna basa Italia: Provincia di Ravenna iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Kutha krajané ya iku kutha Ravenna. Jembar wewengkon 1, 858 km²
  • Bologna basa Italia: Provincia di Bologna iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Kutha krajané ya iku Bologna. Jembar wewengkon 3, 702 km², lan
  • Rimini basa Italia: Provincia di Rimini iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Kutha krajané ya iku Rimini. Provinsi iki wewatesan karo nagara
  • iku sawijining comune municipality ing Provinsi Bologna ing region Emilia - Romagna Italia, dumunung watara 13 km sisih lor - kulon kutha Bologna. Miturut
  • iku sawijining comune municipality ing Provinsi Ferrara ing region Emilia - Romagna Italia, dumunung watara 45 km lor - wétané Bologna lan watara 13 km kidul - wétané
  • Argenta iku sawijining kutha ing Provinsi Ferrara, region Emilia - Romagna Italia sisih lor - wétan. Kutha iki dumunung watara 30 km kidul - wétané Ferrara
  • Modena basa Italia: Provincia di Modena iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Kutha krajané ya iku Modena. Jembar wewengkon 2, 689 km², lan
  • Provinsi Parma basa Italia: Provincia di Parma iku provinsi ing regione Emilia - Romagna Italia. Its capital is the city of Parma. Jembar wewengkon 3, 449 km²