Back

ⓘ Aegea Kidul




Aegea Kidul
                                     

ⓘ Aegea Kidul

Aegea Kidul iku siji saka telulas periphery ing Yunani. Tlatah iki dumadi saka pulo-pulo Cyclades lan Dodecanese ing Segara Aegea pérangan kidul. Kutha krajané dumunung ing Ermoupoli, pulo Syros déné kantor cawangané ana ing Rhodes, ya iku kutha kang dadi pusat ékonomi, sosial lan turisme ing periphery iki. Ing Agustus 2004, Sekretaris Jenderal ing periphery iki diwengku déning Har. Kokkinos.

                                     

1. Komunitas Utama

  • Mýkonos Μύκονος
  • Páros Πάρος
  • Ermoúpoli Ερμούπολη
  • Ródos Ρόδος basa Inggris: Rhodes
  • Ialysós Ιαλυσός
  • Náxos Νάξος
  • Kallithéa Καλλιθέα
  • Kos Κως
  • Petaloúdes Πεταλούδες
  • Santoríni Σαντορίνη utawa Thíra Θήρα
  • Kálymnos Κάλυμνος
                                     
  • Aegea Lor iku sawiji saka telulas periphery ing Yunani. Tlatah iki dumadi saka prefecture Chios, Lesbos lan Samos. Chíos Χίος Kalloní Καλλονή Karlóvasi
  • Segara Aegea Basa Yunani: Αιγαίο Πέλαγος, Aigaío Pélagos Basa Turki: Ege Denizi, Adalar Denizi iku segara anakané Segara Mediterranean, dumunung antara
  • tlatah Pratélan pulo miturut cacahing sing ndunungi Pratélan pulo ing Indonésia Pratélan pulo paling jaba ing Indonésia Pratélan pulo ing Segara Aegea
  • Wewengkon Administratif ing Yunani Aegean Kidul Aegean Lor Attika Epirus Kapuloan Ionia Kreta Makedonia Tengah Makedonia Kulon Makedonia