Back

ⓘ San Vito Chietino




San Vito Chietino
                                     

ⓘ San Vito Chietino

San Vito Chietino iku commune lan kutha ing Provinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia San Vito Chietino, luwih kaloka minangka kutha Gabriele DAnnunzio, juru gurit kondhang kang urip ing taun 1900. Uga, kutha turis kang cilik lan tentrem iki, duwé atraksi kang unik lan arang tinemu yaiku: La Costa dei Trabocchi. Trabocchi, iku dermaga kayu raseksa kang digawé taun 1400, ing tengah segara. Wangunan iki bisa dideleng saka dharatan saka kutha Ortona nganti tekan Fossacesia. Kerep wong ngarani wangunan mau minangka kalamangga raseksa. Kanggoné para warigaluh lokal dermaga iki minangka cara kanggo golèk iwak kang akèh tumraping sing ndunungi. Jembar wewengkon 16 km 2 lan cacahing sing ndunungi 4.998 jiwa. Pérangan saka tlatah iki yaiku: Bianchi, Cese, Colle Capuano, Mancini, Foreste, Marina di San Vito, Pontoni, San Fino, San Vito Marina, SantApollinare, lan Sciutico. Déné komunitas ing saubengé antarané: Frisa, Lanciano, Ortona, Rocca San Giovanni, Treglio, Fossacesia.