Back

ⓘ Kali Huangpu




Kali Huangpu
                                     

ⓘ Kali Huangpu

Kali Huangpu River iku sawijining kali kang dawané 97 km ing nagaraCina kang mili ngliwati kutha Shanghai.

Kali Huangpu sajatiné minangka cawang saka Kali Suzhou. Nanging, banjur dadi kali kang gedhé dhéwé ing Shanghai, lan Kali Suzhou River dadi cawangé.

Rata-rata ambané 400 mèter lan jeroné 9 mèter. Shanghai éntuk sumber banyu ombèn saka kali Huangpu iki, saéngga dadi duwé peran kang wigati tumrap kutha metropolis Shanghai. Kali iki mérang kutha dadi loro region, ya iku: Pudong wétan kali lan Puxi kulon kali.

The Bund ing Shanghai dumunung ing sadawaning kali.