Back

ⓘ Taman Nasional Gunung Leuser




Taman Nasional Gunung Leuser
                                     

ⓘ Taman Nasional Gunung Leuser

Taman Nasional Gunung Leuser iku taman nasional kang jembaré 7.927 km² ing Sumatra sisih lor, Indonésia, ing tapel wates antara Provinsi Sumatra Utara lan Acèh. Taman Nasional iki dijenengaké saka arané gunung kang dhuwuré 3.381 m, ya iku Gunung Leuser, nglindhungi manéka warna ékosistem. Sawijining papan perlindhungan kanggo kéwan orangutan Bukit Lawang dumunung ana ing jeroné taman iki. Bebarengan karo Taman Nasional Bukit Barisan Selatan lan Kerinci Seblat dadi Situs Warisan Donya, Warisan Alas Udan Tropis Sumatra.

                                     

1. Ekologi

Taman Nasional Gunung Leuser National Park minangka salah siji saka habitat Orangutan Sumatra Pongo abelii. Ing taun 1971, Herman Rijksen ngadegaké Stasiun riset Ketambe, sawijining tlatah riset sing mligi tumrap orangutan.