Back

ⓘ Prajurit Dua




                                     

ⓘ Prajurit Dua

Prajurit Dua iku pangkat militèr kanggo:

  • Tamtama TNI-AL kang mlebu jurusan Korps Marinir. Saliyané Korps Marinir, tamtama TNI-AL nyandang pangkat Kelasi Dua. Sadurungé, calon tamtama kudu lulus Pendidikan Dasar Kemiliteran sajeroning telung sasi ing Komando Pendidikan TNI AL Surabaya.
  • Anggota TNI-AD sawisé lulus saka Sekolah Calon Tamtama Prajurit Karir Secata PK Tahap I ing Dodik Secata Rindam ing saben Kodam sajeroning patang sasi. Sawisé pelantikan, para tamtama ngayahi pendidikan Tahap II Pendidikan Kejuruan Dikjur miturut kecabanganédhéwé-dhéwé kang karan Pendidikan Tahap II sajeroning 3 sasi, kaya ta Infanteri ing Dodik Infanteri Kodam, Arhanud ing Karang Ploso, Kavaleri,Armed, Peralatan, Pembekalan lan Angkudan, Pulisi Militer ing Bandung, Zeni ing Bogor, lan Keséhatan ing Jakarta.
  • Anggota TNI-AU sawisé lulus Pendidikan Pertama Tamtama Prajurit Karir ing skadron pendidikan 404 Lanud Adisumarmo sajeroning limang sasi. Sabanjuré diterusaké Sekolah Kejuruan Dasar Tamtama miturut korps-é dhéwé-dhéwé.