Back

ⓘ Edensor




Edensor
                                     

ⓘ Edensor

Edensor iku buku katelu sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata sing diterbitké déning Bentang Pustaka ing wulan Mèi taun 2007. Novèl iki nyritakaké pengalamané bocah enom kang asalé saka désa mlarat ing Belitong. Urip kang sengsara amarga kudu nyambi nyambut gawé supaya bisa sekolah, nanging tokoh ing novèl iki duwé tékad lan panggayuh kang dhuwur.

                                     

1. Sinopsis

Ikal, kang ing mangsa cilikané tau diganti jenengé dadi "Wadudh", karo kanca raketé Arai, sidané kasil éntuk béasiswa sekolah menyang Éropah. Kanthi béasiswa mau Ikal lan kancané bisa ngulandara ing jagad Éropah ya iku ing antarané menyang nagara Walanda, sekolah ing Sorbornne Prancis, Jerman malah bablas ngalor tekan Skandinavia barang.

                                     
  • Edensor ya iku filem drama Indonesia kang dirilis ing tanggal 24 desember, 2013. Filem iki dibintangi Lukman Sardi lan Abimana Aryasatya. Petualangan
  • 2013 Belenggu 2013 Coboy Junior The Movie 2013 Laskar Pelangi 2: Edensor 2013 Nama Saya Abimana Bukan Robertino Profil Abimana Aryasatya, diakses
  • dadi kuli ngambat, ya iku kuli kango mikul iwak saka dermaga menyang pasar iwak. Laskar Pelangi Edensor Maryamah Karpov Website pribadi Andrea Hirata
  • tetralogi kang dumadi saka papat nonel ya iku: Laskar Pelangi Sang Pemimpi Edensor Maryamah Karpov Andrea Hirata kang durung tau nulis babar pisan, dumadakan
  • Tetralogi Laskar Pelangi. Buku kapindho ya iku Sang Pemimpi, buku katelu Edensor lan buku kapapat Maryamah Karpov. Laskar Pelangi uga diadaptasi dadi siji