Back

ⓘ Pramuka




                                               

Gerakan Pramuka Indonesia

Gerakan Pramuka Indonesia minangka nama saking organisasi pendidikan non-formal ingkang ngawontenaken pendhidhikan pramuka ing Indonesia. Tembung Pra muka menika singkatan saking Praja Muda Karana, ingkang gadhah teges Jiwa Muda ingkang remen berkarya. Ananging saderengipun singkatan menika dipuntetepaken, tembung Pramuka asalipun dipunpundhut dening Sultan Hamengkubuwono IX saking tembung "Poromuko" ingkang gadhah teges pasukan utami ing perang. Pramuka minangka istilah kanggé anggota Gerakan Pramuka, ingkang kalebet ; Pramuka siyaga 7-10 taun, Pramuka Raiser 11-15 taun, Pramuka Penguat 1 ...

                                               

Korps Pelatih Pramuka

Korps Pelatih ya iku ikatan paseduluran tumrap Pelatih Pembina Pramuka minangka wadhah pembinaan lan pengembangan para Pelatih Pembina Pramuka kang dumunung ing Pusat Pendidikan dan Latihan Gerakan Pramuka.

Pramuka
                                     

ⓘ Pramuka

Kanggo jeneng siji obahan kepandhuan kang ana ing Indonésia, delengen Obahan Pramuka Indonésia.

Pramuka, utawa sok uga karan pandhu utawa kepandhuan iku siji obahan pemudda kang wis ngrambah ing saindhenging donya. Obahan kepandhuan dumadi saka warna-warna organisasi kapemudaan, kanggo priya lan wanita, kang tujuané kanggo nglatih fisik, mental lan spiritual para anggotané lan nyurung supaya ngayahi kagiyatan positif sajeroning masarakat. Tujuan iki direngkuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan kang ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana punjul 38 yuta anggota pramuka saka 217 nagara lan teritori.

                                     

1. Kaanggotaan

Tekan taun 2005, ana punjul 28 yuta anggota kadaftar kepanduan putra lan 10 yuta anggota kadaftar kepanduan putri ing saindhenging donya saka 216 nagara lan teritori sing béda.

Pratélan 20 nagara-nagara kanthi anggota pramuka paling akèh:

                                     

2. Obahan Pramuka Indonésia

Bapak Pramuka Indonesia yaiku Sri Sultan Hamengkubuwono IX. Lambang saka obahan iki yaiku tunas klapa awit kabèh péranganing wit klapa iku duwèni manfaat. Dikarepaké kanthi lambang iku, para pramuka bisa mènèhi manfaat kanggo awaké dhéwé lan lingkungan saubengé.

                                     

3. Deleng uga

  • Trisatya
  • Susunan Organisasi Pramuka
  • Dwisatya
  • Kagiatan Pramuka
  • TKK / Tandha Kecakapan Khusus
  • Ékan Karya
  • Tandha ékan lan Kecakapan
  • Pramuka Garuda
  • Javaanse Padvinders Organisatie
  • Dasadharma
  • Sajarah Obahan Pramuka
  • Dwidharma
                                     
  • Pramuka Penggalang ya iku golongan sawisé pramuka siaga. Anggota pramuka penggalang umuré 11 - 15 taun diarani pramuka penggalang amarga trep karo kiasan
  • Pramuka Pandega ya iku golongan ing pramuka sawisé penegak. Anggota Pramuka kang kelebu iki ya iku kang yuswané 21 - 25 taun. Pramuka Pandega duwé jinis
  • Pramuka Siaga ya iku aran kanggo anggota Pramuka kang umuré 7 - 10 taun. Dirani Pramuka Siaga amarga trep karo kiasan ing mangsa perjuangan bangsa Indonésia
  • Lambang Gerakan Pramuka ya iku tanda kang nandhani organisasi GerakanPramuka kang sipaté ajeg, lan dadi mralambangake kaanan, aji lan norma kang diduwèni
  • Gerakan Pramuka Indonesia minangka nama saking organisasi pendidikan non - formal ingkang ngawontenaken pendhidhikan pramuka ing Indonesia Tembung Pra
  • Pembina Pramuka minangka wadhah pembinaan lan pengembangan para Pelatih Pembina Pramuka kang dumunung ing Pusat Pendidikan dan Latihan Gerakan Pramuka Maksud
  • pengalaman para anggota Pramuka ing manéka warna kawruh lan teknologi. Kegiatan Ékan Karya dianakake tumrap Pramuka Penegak lan Pramuka Pandega. Supayane ana
  • 20 nagara - nagara kanthi cacah anggota pramuka paling akèh: Artikel utama: Gerakan Pramuka Indonesia Bapak Pramuka Indonesia ya iku Sri Sultan Hamengkubuwono
  • Gerakan Pramuka Indonésia. Panjenenganipun miyos tanggal 6 Juni 1945 ing Kotacane, Acèh Tenggara. Miturut asil Musyawarah Nasional Munas Gerakan Pramuka 2008