Back

ⓘ Sèng



                                               

Busana Malayu

Busana Malayu yaiku busana kang dikenal sandangan ora mung gawè njaga saka panas utawa adem. sandangan iki gunanè gwè njunjung adat, nolak bala lan njunjung bangsa. Busana melayu iki kudu nduwè kualitas kang apik dideloke saka mripat lan saka ati. kanggo gayuh fungsi lan kualitas kaya sèng disebutkè ing dwur, sandangan kwi kudu nduwe lambang-lambang. salah sijinè lambang yaiku corak lan ragi. lambang corak lan ragi iki ndweni makna kang duwur. lambang iki nduwe peran sandang kang penting ing adat lan masyarakat Malayu. salah sijine ing masyarakat Malayu Riau. tekan saiki nuduhke yen anèka ...

                                               

Roti rye

Rye roti kalebu jinis roti sing digawe kanthi macem-macem proporsi tepung saka gandum rai. Werna bisa entheng utawa peteng, gumantung saka jinis tepung sing digunakake lan tambahan agen pewarnaan, lan umume luwih padhet tinimbang roti sing digawe saka tepung gandum. Serat luwih dhuwur tinimbang roti putih lan warna luwih peteng lan rasane luwih kuat. Rye dianggep minangka pokok nalika Abad Pertengahan. Akeh macem-macem jinis gandum asalé saka Lor-tengah, kulon, lan negara-negara Éropah wétan kayata Islandia, Jerman, Austria, Denmark, Swedia, Norwegia, Finlandia, Estonia, Latvia, Lithuania, ...

                                               

Wiji waluh

Wiji waluh, uga dikenal ing Amerika Utara minangka pepita, minangka sawijining wiji sing bisa dipangan saka waluh utawa kultivasi labu liyane. Wiji sing biasane warata lan asymmetrically oval, duwe njaba putih husk, lan ijo cahya ing warna sawise husk wis dibusak. Sawetara kultivar ora duwe kulit, lan mung ditanam kanggo winih sing bisa dipangan. Wiji kasebut kalebu nutrisi - lan kalori -kaya, kandhungan lemak, protein, serat panganan, lan akeh mikronutrien. Wiji waluh bisa ngrujuk menyang kernel sing ana lambung utawa wiji sing ora lara, lan umume nuduhake produk panggang sing digunakake ...

                                               

Jalapéño

jalapeño kultivar jinis cabe mrica ukuran medium saka spesies Capsicum annuum. Cabe jalapeño diwasa yaiku 5–10 cm 2.0–3.9 in dawa lan digantung nganggo daging sing bunder, kukuh, lan alus 25–38 mm 0.98–1.50 in jembar. Iki bisa duwe macem-macem pungency, kanthi unit panas Scoville 3.500 nganti 8.000. Umume dipetik lan dikonsumsi nalika isih ijo, sok-sok diijini mateng lan dadi abang, oranye, utawa kuning. Luwih wiyar lan umume luwih entheng tinimbang lada Serrano sing padha. Jalapeño mentah yaiku banyu 92%, karbohidrat 6%, protein 1%, lan ngemot lemak tabel sing bisa diabaikan. 100-gram 3.5 ...

                                               

Kalium hidroksida

Kalium hidroksida minangka senyawa anorganik kanthi rumus KOH, lan umumé diarani potas kaustik. Bebarengan karo natrium hidroksida, padatan tanpa warna iki minangka basis prototipe sing kuat. Nduwéni akéh aplikasi indhustri lan ceruk, sing umumè nggunakaké sifat kaustik lan reaktivitas menyang asem. Kira-kira 700.000 nganti 800.000 ton diprodhuksi ing taun 2005. KOH minangka bahan kang duwè kaluwihan kanggo sabun sing alus lan cair, uga akéh bahan kimia sing ngemot kalium. Iki minangka zat padhet putih sing mbebayani banget. Umumé conto komersial yaiku 90% murni, turahané yaiku banyu lan k ...

                                               

Jeruk manis

Woh jeruk manis minangka wit jeruk subtropis sing dikenal kanthi asem sing cukup gedhe nganti semisweet, rada pait. Daging interior dipisahake lan beda karo warna kuning pucet nganti jambon tuwa. Jeruk manis minangka hibrida jeruk sing asale ing Barbados minangka salib sing ora disengaja ing antarane jeruk manis C. sinensis lan pomelo utawa shaddock C. maxima, kalorone dikenalake saka Asia ing abad kaping 17. Nalika ditemokake, diarani woh terlarang. Biyen diarani pomelo, nanging istilah kasebut saiki dadi jeneng umum Citrus maxima. Ing taun 2019, produksi jeruk ing saindenging jagad dikom ...

                                               

Oat gulung

Gandum gulung minangka jinis panganan gandum sing diproses entheng. Biasane, bahan kasebut digawe saka grumbulan oat sing wis diurusi lan dikukus, sadurunge digulung dadi serpihan flat ing sangisore rol abot banjur stabil kanthi dipanggang kanthi entheng. Kejabi bubur, gandum sing digulung asring dadi bahan utama ing granola lan muesli. Sabanjure bisa diolah dadi bubuk kasar, sing yen wis mateng dadi cairan kenthel kaya duduh kaldu. Bubuk oatmeal sing luwih apik asring digunakake minangka panganan bayi. Gandum, kaya sereal liyane, duwe sekam njaba sing angel lan ora bisa dipangan sing kudu ...

Sèng
                                     

ⓘ Sèng

Sèng iku unsur kimia kanthi lambang kimia Zn, nomer atom 30, lan massa atom relatif 65.39.

Sèng ora ana ing alam bébas, nanging sajeroning wangun kaiket. Mineral kang ngandhut sèng ing alam bébas antarané kalamin, franklinit, smithsonit, willenit lan zinkit.

Sajeroning indhustri zink duwé peran wigati:

  • nglapisi wesi utawa waja kanggo nyegah prosès tèyèng
  • dipigunakaké kanggo bahan bateré
  • zink sajeroning wangun oksida kanggo indhustri kosmetik, plastik, karèt, sabun, pigmen sajeroning cèt lan mangsi
  • zink lan alinasené kanggo cithakan logam, panyepuhan listrik lan metalurgi bubuk
  • zink sajeroning wangun klorida kanggo pangawètan kayu.
  • zink sajeroning wangun sulfida kanggo indhustri tabung télévisi lan lampu pendhar

Sajeroning basa sadina-dina, sèng uga dimaksudaké wujud pelat sèng kang digunakaké minangka bahan yasan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →