Back

ⓘ Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong




Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong
                                     

ⓘ Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong

Pratélan ing ngisor iki wujud pratélan unsur kimia kang asalé saka jeneng wong. Lambang unsur lan nomer atom dituduhaké sajeroning tandha kurung.

  • galium Ga, 31 - sanadyan dijenengaké nganggo Gallia Basa Latin kanggo Prancis, penemu logam iki Lecoq de Boisbaudran ngrujuk marang jenengé. Lecoq pitik jago sajeroning basa Latin iku gallus.
  • nobelium No, 102 - Alfred Nobel
  • bohrium Bh, 107 - Niels Bohr
  • lawrencium Lr, 103 - Ernest Lawrence
  • kurium Cm, 96 - Pierre dan Marie Curie
  • hahnium 105 - Otto Hahn. Jeneng unsur iki ditulak déning IUPAC. Delengen Kontroversi pawèwèh jeneng unsur kimia
  • fermium Fm, 100 - Enrico Fermi
  • meitnerium Mt, 109 - Lise Meitner
  • rutherfordium Rf, 104 - Ernest Rutherford
  • einsteinium Es, 99 - Albert Einstein
  • mendelevium Md, 101 - Dmitri Mendeleev
  • seaborgium Sg, 106 - Glenn T. Seaborg
  • roentgenium Rg, 111 - Wilhelm Roentgen

Asal saka karakter mitos

  • niobium Nb, 41 - Niobe, tokoh wanita sajeroning mitologi Yunani
  • tantalum Ta, 73 - Tantalus, saka mitologi Yunani
  • torium Th, 90 - Thor, saka mitologi bangsa Norwergia
  • vanadium Va, 23 - Vanadis Freya, saka mitologi Skandinavia
  • titanium Ti, 22 - Titan, saka mitologi Yunani
  • prometium Pm, 61 - Prometheus, Titan sajeroning mitologi Yunani

Akèh unsur kimia kang dijenengaké nganggo jeneng obyek astronomis, kang asalé saka mitos Yunani utawa Romawi. Delengen Unsur kimia kang asalé saka jeneng panggonan.

Cathetan:

  • Samarium Sm, 62 dijenengaké saka mineral samarskit, asal saka petugas tambang Rusia Kolonel Samarski
  • Gadolinium Gd, 64 dijenengaké saka mineral gadolinit, asal saka ahli kimia lan geolog Finlandia Johan Gadolin.
                                     
  • Pratélan ing ngisor iki awujud pratélan unsur kimia kang jenengé asal saka jeneng panggonan. amerisium - Amérika berkelium - kutha Berkeley, California
  • Pratélan unsur kimia Unsur kimia sintetik Kimia Kelimpahan unsur kimia Senyawa Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong Unsur kimia kang asalé saka jeneng panggonan
  • 110 - 116 diambil dari sumber ini. Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong Unsur kimia kang asalé saka jeneng panggonan Pratélan etimologi jeneng unsur kimia
  • lan neutron kang ana ing inti atom iku. Gunggung proton ana ing atom nentokaké unsur kimia atom iku, lan jumlah neutron nentukaké isotop unsur iku. Istilah