Back

ⓘ Perth




Perth
                                     

ⓘ Perth

Perth iku kutha krajan Praja Australia Kulon, praja gedhé dhéwé ing Australia. Sasi Juni 2003, Laladan Metropolitan Perth duwé populasi watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha gedhé dhéwé kapapat ing Australia.

                                     

1. Sajarah

Wiwitané, Perth iku kutha krajan Koloni Kali Swan kang madeg ing taun 1829. Saka panyuwuné para pengusaha lan wong tani, ing taun 1850 Perth dadi papan panampungan narapidana kanggo sumber tenaga kerja kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biyasa ing jaman dhisik.

Jeneng Perth dipilih déning James Stirling ing taun 1829 dhedhasar panjaluké Sir George Murray, Sekretaris Koloni, kang njaluk supaya panggonan mau dijenengi njupuk saka papan klairané, Perthshire. Tanggal 12 Agustus 1829, Helen Dance negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha mau.

                                     
  • suku Noongar, Yagan, dipunsarèkaken kanthi upacara tradhisional ing caket Perth Australia, 170 taun sasampunipun dipunprejaya. MetroTV BBC 9 Juli
  • Dylan James Tombides lair ing Perth 8 Maret 1994 umur 26 taun ya iku juru main bal - balan kang kewarganagaraané Australia kang main kanggo klub West
  • Indonésia. West Ham United FC 1998 - 1999 Perth SC 2000 - 2002 Perth Glory 2002 - 2004 ADO Den Haag 2004 - 2005 Perth Glory 2005 - 2011 Sidney FC 2011 - 2012
  • kasebut digunakake kanggo bumbu. traditional aussie meat pie with tomato sauce, Perth Australia Journals.worldnomads.com. Dibukak ing 2010 - 11 - 17.
  • suku Noongar, Yagan, dipunsarèkaken kanthi upacara tradhisional ing caket Perth Australia, 170 taun saksampunipun dipunprejaya. sumber sumber 9 Juli
  • penduduk pribumi Australia marang pemukiman lan pendudukan Britania Raya ing Perth Australia Kulon. Sawisé Yagan dadi pemimpin ana ing sapérangan perampokan
  • Madura: History, Culture, and Their Role in the Java Sea Timber Trade. Murdoch University, Perth Australia. Cithakan: Kapal lan prau tradhisional Indonésia
  • Darwin, Guangzhou, Ho Chi Minc City, Hong Kong, Kuala Lumpur, Melbourne, Perth Seoul - Incheon, Shanghai - Pudong, Singapore, Tokyo - Narita Hong Kong Airlines
  • White iku katurunan Australia. Andrew White uga tau kuliyah ing Universitas Perth kang dumunung ing nagara kanguru ya iku Australia. Wiwitan kariré, Andrew
  • Northern Territory Australian Bureau of Statistics 7 February 2008 Perth Geographic distribution of the population Dibukak ing 2008 - 03 - 26. Check
  • kapal VOC sansipun, Amsterdam, mriksani daratan ing pasisir Australia caket Perth sapunika, ingkang kekalihipun sebat D Edelsland. Sasampunipun berlayar sadawanipun