Back

ⓘ Hobart




Hobart
                                     

ⓘ Hobart

Hobart iku ibukutha praja Tasmania, Australia. Diadegaké ing taun 1804 minangka koloni ukuman, Hobart minangka kutha tuwa dhéwé kaloro sisan kutha gedhé dhéwé angka 12 ing Australia, kanthi sing ndunungi metropolitan watara 200.000. Kutha iki minangka pusat finansial lan pamaréntahan Tasmania, sarta duwé plabuhan segara.

                                     

1. Géografi

Hobart dumunung ing muara Kali Derwent ing sisih kidul-wétan praja Tasmania ing koordinat 42°52′S 147°19′E. Tlatah central business district dumunung ing pasisir kulon, sisih-sisihan karo Sullivans Cove, kanthi tlatah pinggiran kang nyebar sadawaning pasisir Derwent nganti tekan pagunungan ing sikilé Gunung Wellington. Plabuhan Hobart nguwasani kabèh tlatah asli Sullivans Cove.

Tlatah Metropolitan Hobart dumadi saka telu kutha otonom, ya iku Kutha Hobart, Kutha Glenorchy lan Kutha Clarence, plus tlatah kang dadi tlatah urban Municipality of Kingborough lan Municipality of Brighton. Tlatah pinggiran suburban nyakup tlatah sisih kiwa tengené kali. Kapisah saka kutha iki, pusat-pusat komersial utama ya iku Glenorchy ing sisih lor lan Rosny Park pasisir wétan. Kutha satelit Kingston, ing sisih kidul kutha, tuwuh dadi tlatah pinggiran Hobart. Kutha-kutha liya ing saubengé kaya déné Sorell, Margate, Brighton lan New Norfolk dadi papan panggonan urip kang populèr.

                                     

2. Liya-liya

  • Puteri Makutha Mary saka Denmark lair lan digedhèkaké ing Taroona, kawasan sisih kidul kutha Hobart.
  • Errol Flynn lair ing Hobart tanggal 20 Juni 1909.
                                     
  • L Aquila duwé kembaran: Rottweil, Jerman York, Kanada Cuenca, Spanyol Hobart Australia Zielona Gora, Polen Bernalda, Italia Bistrita, Rumania Baalbeck
  • Républik. Panjenengané awalé didampingi déning wakil présidhèn Garret A. Hobart lan salanjute Theodore Roosevelt. Ing mangsa pamaréntahané, panjenengané
  • Kota Medan, Indonesia 1997 Sendai, Jepang 2002 Maceió, Brasil 2009 Hobart Australia Website Resmi Pemko Medan Medan City - The Gate of Western
  • piyambakipun nindakaken jejibahan mucal wonten ing Universitas Tasmania, Hobart Australia. Wondéné ing taun 1993 - 1998 piyambakipun ngasta sekretaris Dewan
  • lan Fat Amy suwene telung taun. Rebel Wilson minangka Patricia Fat Amy Hobart pelawak lan alumni The Barden Bellas saka Australia. Dheweke nduwe pertunjukan
  • Safeco Field Menu Seattle Post - Intelligencer. Dibukak ing October 6, 2011. Hobart Erica February 12, 2010 Are Cream Cheese Hot Dogs Really a Seattle
  • Glebe, Randwick, lan New South Wales. Jejer adhégan ugi kapundhut wonten Hobart Tasmania, ugi panggènan sanès ing Cornwall, kilèn - kidulipun Inggris. Musik
  • Sarékat ka - 25 Masa jabatan 4 Maret 1901  14 September 1901 Sadurungé Garret Hobart nagnti 1899 Pengganti Charles W. Fairbanks saka 1905 Gubernur New York ke - 33
  • 25 William McKinley 4 Maret, 1897 14 September, 1901 Republican Garret Hobart vacant lowong 28 Theodore Roosevelt 29 26 Theodore Roosevelt September
  • Perth 300px Lokasi Hobart Nagara Australia Praja Australia Kulon Tanggal jadi 1829 Jembar wewengkon 5.386 km2 Penduduk 1.507.900 Sensus 2006 - Kapadhetan