Back

ⓘ Kutha ing Jepang




                                               

Kyoto

Kyoto mirengaken. inggih punika kutha ingkang mapan wonten Pulo Honshu, Jepang. Kutha punika kalebet péranganing laladan metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Kyoto gadhah kathah situs sajarah lan kalebet kutha krajanipun Prefektur Kyoto. Kutha krajan astana anama Heian-kyō minangka kutha krajan nalika taun 794. Minangka kutha krajan, Heian-kyō dados pusat pamaréntahan lan budaya Jepang. Nalika masa punika, kutha krajan punika dipunsebat kyō no miyako ingkang salajengipun éwah dados Kyoto. Ing jaman rumiyin, Kyoto ugi dipunwastani Kyōraku, Rakuchū, utawi Rakuyō. Penamaan kados punika ndhèrèk paku ...

                                               

Nagasaki

Nagasaki dengarkan iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Prefektur Nagasaki kang dumunung ing pasisir sisih kidul-kulon Kyushu, Jepang. Lokasi geografisé ya iku 32°44′ LU 129°52′ BT. Nagasaki dadi pusat prabawa Éropah ing Jepang ing jaman pertengahan. Kutha Nagasaki kang dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha kang ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi. Prabawa Éropah uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha mau lan akèhé paninggalan sajarah wujud yasan-yasan Gréja kang isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.

                                               

Nagoya

Cithakan:Kutha ing Jepang Nagoya 名古屋市, Nagoya-shi? inggih punika kutha krajan saking Prefektur Aichi, Jepang. Kutha punika mapan wonten ing pasisir Samodra Pasifik ing wewengkon Chūbu, pérangan tengah Pulo Honshu. Papanipun ing tengahipun Tokyo lan Kyoto saéngga kutha punika asring dipunsebat Chūkyō kutha krajan pérangan tengah. Nagoya kalebet kutha paling ageng angka sekawan ing Jepang babagan cacahing penduduk. Kutha punika dados pusat saking Laladan Metropolitan Chukyo ingkang kalebet salah satunggal saking tiga laladan metropolitan Tokyo-Nagoya-Osaka. Stasiun JR Nagoya kacathet ing ...

                                               

Osaka

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Kutha Osaka rungokna iku kutha katelu-gedhé dhéwé ing Jepang, kanthi populasi 2.7 yuta wong. Kutha iki ana ing pulo Honshu, ing cangkem Kali Yodo ing Lempongan Osaka. Kutha iki wujud salah siji pusat indhustri lan pelabuhan utama, uga kutha krajan Prefektur Osaka lan pérangan pusat saka laladan metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Ing sisih wétan, Osaka wewatesan karo Kyoto lan Nara, lan ing sisih kulon karo kutha Kobe. Osaka wujud péranganing wewengkon Kansai. Osaka wujud sawijining metropolis banyu, mawa kali-kaliné lan gunggung kreteg paling akèh ...

                                     

ⓘ Kutha ing Jepang

  • Pratélan kutha ing nagara Jepang population: 2008 - 01 - 01 population: 2008 - 01 - 01 population: 2008 - 01 - 01 population: 2008 - 01 - 01 population: 2008 - 01 - 01 population: 2008 - 01 - 01
  • ing Jepang yaiku Gunung Fuji. Jepang duwe 128 yuta wong, lan dadi negara paling katah pedununge nomer 10 ing saindenging jagad. Tokyo minangka kutha krajan
  • 長崎市 - shi iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Prefektur Nagasaki kang dumunung ing pasisir sisih kidul - kulon Kyushu, Jepang Lokasi geografisé
  • Cithakan: Tingkatan administrasi Jepang Prefektur Jepang ya iku 47 yurisdiksi sub - nasional Jepang saji metropolis 都 To Tokyo siji sirkuit 道
  • Guwa jepang iki dadi objek wisata anyar ing Yogyakarta. Guwa iki manggon ora adoh saka Kutha Ngayogyakarta luwih tepatnya guwa iki manggon ing daerah
  • Jepang inggih punika cariyos saking folklor lésan ingkang lair lan bérèdar ing kalangan rakyat Jepang Istilah ingkang dipunginaakèn ing Jepang ing literatur
  • Kutha Osaka 大阪市, Ōsaka - shi? rungokna  pitulung info iku kutha katelu - gedhé dhéwé ing Jepang kanthi populasi 2, 7 yuta wong. Kutha iki ana ing pulo
  • inggih punika satunggaling prefektur ingkang wonten ing Jepang Kanthi Kutha krajanipun mapan wonten ing Niigata. Nalika taun 2005, wiyaripun Prefektur Niigata
  • Akita - ken? mapan wonten ing wewengkon Tohoku, pérangan lèr saking Jepang Kutha krajan saking Prefektur Akita inggih punika Kutha Akita. Penyair waka saking
  • Rusia - Jepang 10 Fèbruari 1904 5 September 1905 iku konflik kang banget ngemu getih kang tuwuh saka saingan antarané ambisi imperialis Rusia lan Jepang ing