Back

ⓘ Madu




                                               

Lollipop

Lolipop inggih punika kembang gula paling favorit ingkang sampun wonten kawit jaman rumiyin. Asal-usulipun kembang gula lollipop dinuga saking cara manungsa purba kanggé ngempalaken madu kanthi ngginakaken tongkat. Piyambakipun lajeng ngonsumsi madu ingkang sampun dipunkempalaken langsung saking tongkat mau. Cikal bakal kembang gula lollipop ingkang langkung modhèren kinten-kinten dipuntemuaken ing masa kabudayan Arab, Cina, dan Mesir Kuno. Wonten wekdal punika, masarakat ndamel kembang gula kanthi cara nyampur woh-wohan utawi kacang-kacangan kanthi madu lajeng dipuncoblos kanthi pang supa ...

                                               

Marzipan

Marzipan punika confection dumadi utamané saka gula utawa madu lan meal almond, kadhangkala ditambah karo lenga kacang almond utawa ekstrake.

                                               

Roti lapis ès krim

Sandwich es krim minangka panganan cuci mulut beku sing kalebu es krim ing antarane rong biskuit, kulit, utawa cookie. Rasa umum sing ditawakake kalebu ripple, kacang abang, ubi, jagung manis, durian, madu, peppermint, coklat, lan chip coklat. Penjual es krim wafer uga adol es krim sing padha ing irisan roti warna-warni, ing kerucut utawa ing cangkir, tinimbang disedhot ing antarane wafer.

                                               

Melomakarono

Melomakarono minangka panganan cuci mulut Yunani sing wujud endhog, umume digawe saka glepung, minyak zaitun, lan madu. Bebarengan karo kourabies yaiku panganan cuci mulut tradisional sing disiapake utamane sajrone musim liburan Natal. Bahan-bahan khas melomakarono yaiku glepung utawa semolina, gula, semangat jeruk lan / utawa jus seger, kognak, kayu manis lan minyak zaitun. Sajrone muter, asring diisi kenari sing digiling. Sanalika sawise dipanggang, dicelupake sawetara detik ing sirup adhem sing digawe saka madu lan gula sing dibubarake ing banyu. Pungkasane, dheweke dihiasi lemah, uga p ...

                                               

Zalabiyeh

Zalabiyeh yaiku gorengan sing digawe saka adonan tepung gandum sing tipis sing digoreng lan asring diombe nganggo sirup madu utawa gula kanggo nambah rasa legi. Nalika adonan adonan, umume diwenehi zalabiyeh bentuk bunder, padha karo sfenj Maroko minangka persiapan, utawa kanggo donat Amerika, nanging tanpa bolongan.

                                               

Olèsan

Penyebaran yaiku panganan sing disebar, umume nganggo piso, menyang panganan kaya ta roti lan krupuk. Penyebaran ditambahake ing panganan kanggo nambah rasa utawa tekstur panganan, sing bisa dianggep hambar yen ora ana. Keju butter lan keju empuk minangka panyebaran khas. Penyebaran sandwich minangka bumbu sing bisa nyebar sing digunakake ing sandwich, saliyane kanggo bahan-bahan sing luwih padhet. Mentega, mayones, mustar sing wis disiyapake, lan saus tomat minangka sandwich khas, uga macem-macem jinis kaya ta klamben Seribu Pulo, saos Tartar, lan klamben Rusia. Nyebar beda karo celup, ka ...

                                               

Saos jaé

Saos jahe yaiku dressing salad Amerika sing digawe karo bahan-bahan Asia Wétan lan kanggo nggugah masakan Asia Wétan. Iki digawe nganggo cuka beras sing wis dibumbuh, bawang putih cincang, bawang bombay, jahe, minyak sayur, daun bawang, wiji wijen, kecap, mrico, sirup madu utawa jagung, lan banyu.Sering disajikake ing salad ing restoran Jepang-Amerika lan Cina-Amerika, ganti jahe wijen iku pedhes lan legi.

                                               

Busuioacă de Bohotin

Busuioacă de Bohotin yaiku anggur sing asale saka wilayah Bohotin, ing Kabupaten Iași Tenggara, Rumania, lan uga ditandur ing wilayah cilik liyane: Huși ing County Vaslui, Pietroasele ing Kabupaten Buzău lan Tohani ing Kabupaten Prahova, kanthi total jembaré ora luwih saka 100 ha. Anggur kasebut nduweni warna abang sing cahya. Rasane mirip karo madu lan persik jus sing wis mateng. Rasane sing legi kadang duwe almond sing meh ora dingerteni kaya aroma pait sing disebabake dening rasa sianida laten sing laten.

                                               

Es krim gorèng

Es krim goreng minangka panganan cuci mulut digawe saka sasendok es krim sing digoreng kanthi jero, nggawe kulit sing anget lan renyah ing saubengé es krim sing isih adhem. panganan cuci mulut iki umume digawe karo njupuk sendok es krim ing ngisor suhu sing umume es krim, bisa dilapisi ing endhog mentah, digulung ing potong jagung utawa remah cookie, banjur digoreng kanthi jero. Suhu es krim sing sithik banget bisa nyegah leleh nalika digoreng. Iki bisa uga diwutahake karo kayu legi lan gula, uga nutul peppermint, sanajan krim utawa madu uga bisa uga digunakake.

Madu
                                     

ⓘ Madu

Madu, ya iku cuwèran legi kentel kang digawé tawonTawon. Saka sarining kembang-kembang sing uga diarani néktar. Néktar iki bisa diowahi déning tawon-tawon dadi madu sawisé ditambahi énzim-énzim. Madu akèh banget mupangaté. Kajaba kena kanggo ombènan, uga kena kanggo tetamba. Yèn kanggo tetamba kudu milih madu Asli.

Kanggo niténi madu iku asli apa palsu, carané gampang:

  • Madu ing gendul, manawa dikocok banjur munthuk, tegesé uga palsu.
  • Nyelupaké rek ing madu; nuli dijresaké. Manawa bisa murub, iku madu asli. Yèn ora murub tegesé uga palsu.
  • Madu ditetesaké ing kertas. Yèn nganti dirubung semut, tegesé palsu.

Tawon lumrahé nggawé omah ing wit-wit kang nggrembuyeng. Madu rasané legi lan nyéhataké, amarga madu asalé saka kembang-kembang kang alami sing dipangan tawon.

                                     

1. Tawon

Tawon kang nagsilaké madu kang paling éféktif ya iku Tawon alas utawa Apis Dorsata. Tawon iki kalebu tawon madu Asia kang paling apik maduné. Tawon iki nggawé omah mung siji sisiran kang nggantung ing pang wit, ing langit-langit kang bukaan lan ing tebing jurang. Apis dorsata durung bisa dibudidayakake ing papan kang tertutup. Sisiran sarang ukurane 2 x 2 m lan tawon iki bisa ngasilaké sarang nganti 20 kg saben sarang.

Apis doesara iki awaké gedhé yèn dibandingaké spesiés tawon madu liyané. Tawon iki urip ing tlatah sub-tropis lan tropis Asia kaya ta Indonésia, Filipina, Indi, Népal lan ora tinemu ing saliyané tlatah Asia. Ing Indonesia tawon alas bisa tinemu ing Sumatra, Kalimantan, Sulawesi lan NTB utawa NTT. Tawon iki arang tinemu ing Pulo Jawa.

                                     

1.1. Tawon Dasa nama

Ing Indonésia tawon iki nduwé dasanama kaya ta manye/muanyi Kalimantan Barat-tlaga Sentarum, tawon gong Jawa, tawon odeng Sunda, labah gadang, labah gantuang, labah kabau, labah jawi Sumatera Barat, harinuan Tapanuli,lan ing basa Inggris diarani giant hone bee.

                                     

2. Murni

Madu asli utawa kang diarani madu asli ya iku cuwèran nektar kembang kang diisep tawon madu lan dilebokaké ing kantong madu ing njero awaké tawon. Néktar kembang kang wis diisep mau banjur diolah ing awak tawon kanthi dicampur karo enzim tartamtu banjur ditokaké ing panggonan kanggo nyimpen madu ya iku ing tholo utawa sarang tawon.

Komposisi madu murni nduwéni gizi kang lengkap. Nanging komposisiné uga gumantung karo sumber néktar kang diisep tawon. Madu murni ngandhut Vitamin-Mineral, Protéin, Zat hidrat arang, Hormon, Antibiotik lan trace Elemen.Vitamin A,kabèh jinis vitamin B kompléks, beta caroten, Vitamin C,D,E dan K.Mineral kang wujud uyah: Mg, S, Fe, Ca, Cl, K, Y, Na, Cu, lan Mn. Madu murni ngandhut énzim aktif kang ora bisa diprodhuksi manungsa. Enzim iki kanggo reaksi kimia biologis lan sistem metabolisme ing awak. Enzim ing madu kalebu enzim kang paling apik saka kabéh panganan.

                                     

3. Khasiat

Madu dimanfaatké kanggo kaséhatan lan kanggo nambani lelara. Ora mung wong Timur kang nggunakaké madu nanging wong Barat uga nggunakaké madu kanggo tamba.

Campuran madu lan kayu legi uga dipercaya bisa nambani warna-warna lelara. Madu pancen diasilaké méh kabéh nagara ing dunya.Ayurverdic nambani lelara kanthi metode ayurveda lan pangobatan Yunani wis nggunakaké madu kanggo obad wiwit pirang-pirang abad kapungkur.

Para ilmuwan uga wis njléntréhaké yèn madu bisa dadi obat kang éféktif kanggo kabéh lelara. Madu bisa dadi obat kang ora ana éfék sampingé. Sanajan rasané legi, madu uga apik kanggo wong kang nandang diabétes.

Madu yèn dicampur kayu legi bisa kanggo obat kang mujarab. Miturut Weekly World News madu bisa nambani lelara kaya ta Arthritis radang sendi, rambut rontok ing rambut, infeksi kandung kemih, lara untu, pilek, mandhul, lara weteng, kembung, lara jantung, njaga kekebalan awak, gangguan pencernaan, influenza,ncegah penuaan, jerawat, inféksi kulit, keselen, obesitas, bau nafas

Saliyané kena kanggo obat, madu uga bisa kanggo perawatan kecantikan.

Informasi saka laman Times of India madu nduwéni akèh kagunan.

  • Madu bisa ditambahaké ing wedang jaé kanggo nambani lara gorokan.
  • Madu duwé sipat anti-baktéri kang bisa njaga pencernaan. Madu bisa diombé bocah cilik lan ora ana éfék sampingé.
  • Madu uga nduwé karsinogen kang bisa ncegah tumor amarga duwé sipat anti-tumor lan bisa ncegah kanker.
  • Madu bisa dadi penggantiné gula kang séhat.
  • Madu kena kanggo diét
  • Madu duwé sipat antisèptik kang bisa ncegah inféksi bakteri.
  • Madu uga bisa ngurangi rasa lara lan aboh, amarga madu nduwéni sipat antibakteri kang ncegah inféksi lan nduwéni fungsi agén anti-inflamasi.
  • Madu bisa kanggo masker rai.

Wektuné kurang luwih 10 nganti 15 menit sadurungé rai diraupi nganggo banyu anget. Iki ndadèkaké kulit rai dadi lentur lan katon seger.

  • Madu bisa nggawé rambut katon ireng lan kemilau
  • Nambahaké siji nganti rong cendhok tèh madu ing tèh chamomile sadurungé turu bisa nglenturaké saraf kang tegang lan bisa turu angler.
Teiglach
                                               

Teiglach

Teiglach / ˈ t eɪ ɡ l ə x, uga ditulis taiglach utawa teglach minangka salah sawijining olahan jajanan cilik lan simpul sing digodhog ing sirup madu. Padha tradisional Ashkenazi Yahudi nambani kanggo Rosh Hashana, Sukkot, Simchat Torah, lan Purim.

Lacabòn
                                               

Lacabòn

Lacabòn minangka permen tradisional Alessandria, Italia sing digawe saka tangan.Iki digawe kanthi bentuk tongkat kanthi cara adonan madu karo gula.

Kuwé clementine
                                               

Kuwé clementine

Kue clementine minangka salah sawijining olahan jinis kue sing rasane utamane karo clementine. Sampeyan uga paling ndhuwur karo manis glaze utawa sauce, gula powdered, madu lan clementines, utawa candied clementines. Iki bisa uga asale saka jajan oranye ing masakan Sephardic. Ing budaya populer, kue kasebut duwe bagean cilik ing plot film 2013 The Secret Life of Walter Mitty.