Back

ⓘ Organisasi Perdagangan Donya



Organisasi Perdagangan Donya
                                     

ⓘ Organisasi Perdagangan Donya

Organisasi Perdagangan Donya iku organisasi internasional kang ngawasi sakèhing pasetujon kang nata "aturan perdagangan" ing anatara anggotané. Diadegaké tanggal 1 Januari 1995 kanggo ngganti GATT, pasetujon sawisé Perang Donya II kanggo ngilangaké candhetan perdagangan internasional. Prinsip lan pasetujon GATT dijupuk saka WTO, kang tugasé ndaftar lan ngembangaké.

WTO minangka penerus Organisasi Perdagangan Internasional ITO, International Trade Organization. ITO disetujoni déning PBB sajeroning Konferensi Dagang lan Karyawan ing Havana sasi Maret 1948, nanging ditutup déning Senat AS WTO, 2004b.

WTO duwé markas ing Jenewa, Swiss. Direktur Jendral saiki ya iku Pascal Lamy wiwit 1 September 2005. Ing taun 2005 organisasi iki duwé 149 nagara anggota. Kabèh anggota WTO diwajibaké mènèhi siji lan sijiné status nagara paling disenengi, saéngga pawèwèh kauntungan kang diwènèhaké déning sawijining anggota WTO marang nagara liya kudu diwènèhaké marang kabèh anggota WTO WTO, 2004c.

Ing pungkasan taun 1990-an, WTO dadi target protès obahan antiglobalisasi.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →