Back

ⓘ Batalyon infanteri




Batalyon infanteri
                                     

ⓘ Batalyon infanteri

Batalyon infanteri utawa dicekak Yonif iku tataran ékan dhasar tempur ing sangisoré brigade utawa rèsimèn kang dumadi saka Markas, Kompi Markas angkudan, kasehatan, komunikasi utawa perhubungan, perbekalan lan liyané), Kompi Senapan lan Kompi Bantuan. Batalyon infantri bisa dadi pérangan taktis saka sawijining brigade lan bisa uga madeg dhéwé kanthi tugas taktis lan administrasi.

                                     

1. Personil

Cacahé personil batalyon infanteri kurang luwih 700 nganti 1000 prajurit, batalyon racaké dibawahi prajurit kanthi pangkat Mayor senior utawa Letnan Kolonel. Sajeroning siji batalyon racaké ana 3-6 kompi. Sajeroning nyusun sawijining yonif, TNI-AD migunakaké Tabel Organisasi Peralatan - Rangka Organisasi Infanteri utawa TOP-ROI.

                                     

2. Kategori Yonif

Miturut indhuk wadyabala

Ana rong jinis Batalyon infanteri ya iku:

  • Batalyon Infanteri Teritorial Kodam Batalyon infanteri teritorial kang dumunung ana ing sangisoré komando Kodam kaya déné Yonif 405/Surya Kusuma.
  • Batalyon Infanteri Tempur Organik Kostrad Batalyon infanteri tempur dumunung ana ing sangisoré komando Kostrad upamané Yonif 411/Pendawa,

Miturut kualifikasi wadyabala

  • Batalyon Infanteri Raider, contoné Yonif 323/Raider
  • Batalyon Infanteri Biyasa, conto Yonif 403/Wirasada Pratista
  • Batalyon Infanteri Lintas Medan, conto Yonif 413/Bremoro
  • Batalyon Infanteri Lintas Udara utawa Para, conto Yonif Linud 501/Bajra Yudha
                                     

3. Penomeran batalyon

Batalyon Infanteri duwé jeneng lan kodhe kesatuan wujud 3 digit angka. Angka pisanan nuduhaké Kodhe Kodam dumunungé batalyon mau, déné loro digit pungkasan nuduhaké angka urutan batalyon mau. Conto: Batalyon Infanteri ing wewengkon Jawa Tengah lan DIY migunakaké kodhe awal 4, diwiwiti saka Batalyon Infanteri 401/Banteng Raiders saiki owah dadi Batalyon 400/Raiders, nganti Batalyon 413-Bremoro. Sanadyan mangkono sajeroning sawijining Kodam angka rong digit pungkasan dudu wujud sawijining urutan kang baku, sebab ana Yonif kang wis dilikuidasi, kaya ta Yonif 402, Yonif 404, lan Yonif 409. Katelu Yonif mau wis ora ana sajeroning struktur organisasi Kodam IV/Diponegoro.

Saliyané Batalyon Infanteri kang dumunung ing sangisoré komando TNI AD, isih ana 9 Batalyon Infanteri Marinir kang ana ing sangisoré komando Korps Marinir TNI AL.

                                     
  • péranganing siji rèsimèn, grup, utawa brigade, gumantung saka sistem organisasi kang dianggo. Batalyon infanteri Batalyon kavaleri Cithakan: Ékan militèr
  • perwira Yonif 751 dicopot jabatané. Kompas: Prajurit Yonif 751 Mengamuk Jawapos: Panglima TNI Copot Tiga Perwira Batalyon Infanteri 751 BS Cithakan: Batalyon
  • Béda saka Batalyon infanteri Batalyon Kavaleri dicekak Yonkav iku cacahé personil ora tansah dumadi saka 600 - 1000 personel. Ukuran Batalyon kanggoné
  • Sidoarjo Brigade Infanteri 1 Marinir, dumunung ing Sidoarjo Batalyon Infanteri 1 Marinir Batalyon Infanteri 3 Marinir Batalyon Infanteri 5 Marinir Resimen
  • cilik ing sajeroning Batalyon Infanteri kang dumadi saka kurang luwih 10 personil. Jabatan Komandan Regu Danru ing batalyon infanteri racaké diwengku déning
  • saka sawatara batalyon kang racaké dibawahi perwira menengah. Rèsimèn Mahasiswa Rèsimèn Artileri Medan 2, péranganing Divisi Infanteri 1 Kostrad Pusat
  • sajeroning siji batalyon Komandan Kompi Dan Ki lumrahé diwengku déning prajurit kanthi pangkat Kapten. Sajeroning ékan infanteri ana telung warna
  • Kolonèl. Sawijining bregada kawangun saka loro nganti papat batalyon kang racaké wujud telu batalyon unsur tempur, unsur bantuan tempur lan unsur bantuan administrasi
  • Letnan Kolonel Infanteri Hartoyo banjur digantiake déning Letnan Kolonel Infanteri Suadi Suromihardjo, minangka wakilé ya iku Mayor Infanteri Soediono Suryantoro