Back

ⓘ Sophan Sophiaan




Sophan Sophiaan
                                     

ⓘ Sophan Sophiaan

Sophan Sophiaan iku aktor senior, sutradara lan pulitikus Indonésia. Ramané, Manai Sophiaan, iku pulitikus misuwur Indonésia sing tau dadi duta besar ing Rusia.

Sophan palakrama karo Widyawati, aktris sénior Indonésia. Sawisé akèh makarya ing donya filem, Sophan mèlu ing panggung pulitik lan tau aktif ing Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan. Ing kapasitasé iku, panjenengané tau dadi anggota Déwan Perwakilan Rakyat lan Majelis Permusyawaratan Rakyat RI.

Ing taun 2005, panjenengané mèlu ngedegaké Parté Dhémokrasi Pembaruan bebarengan karo Laksamana Sukardi, Arifin Panigoro, Roy BB Janis, Sukowaluyo Mintohardjo, Noviantika Nasution, Didi Supriyanto, Tjiandra Wijaya, Postdam Hutasoit lan RO Tambunan.

Sophan tilar donya tanggal 17 Mèi 2008 ing sawijining kacilakan motor ing Ngawi, Jawa Wétan.

                                     

1.1. Filmografi Minangka Pemeran

  • Perempuan 1973 déning Pitrajaya Burnama
  • Lisa 1971 déning M. Sharieffudin A
  • Percintaan 1973 déning Pitrajaya Burnama
  • Amalia S.H. 1981 déning Bobby Sandy
  • Yang Tercinta 1991 déning M.T. Risyaf
  • Si Bongkok 1972 déning Lilik Sudjio
  • Perempuan Kedua 1990 déning Ida Farida
  • Love 2008 déning Khabir Bhatia
  • Timang-Timang Anakku Sayang 1973 déning Sandy Suwardi Hassan
  • Demi Cinta 1974 déning Matnoor Tindaon
  • Tjintaku Djauh Dipulau 1972 déning Motinggo Boesje
  • Sentuhan Cinta 1976 déning Bobby Sandy
  • Kemilau Kemuning Senja 1980 déning Hasmanan
  • Pencopet 1973 déning Matnoor Tindaon
  • Lorong Hitam 1971 déning Turino Djunaidy
  • Cinta Remaja 1974 déning Lilek Sudjio
  • Romi Dan Juli 1974 déning Hasmanan
  • Pengantin Remaja 1971 déning Wim Umboh
  • Aku Cinta Padamu 1974 déning Hasmanan
  • Rahasia Seorang Ibu 1977 déning Wahyu Sihombing
  • Mutiara Dalam Blethok 1972 déning Wahyu Sihombing
  • Anak Yatim 1973 déning Fritz G. Schadt
  • Gaun Pengantin 1974 déning Bobby Sandy
  • Kehormatan 1974 déning Bobby Sandy
  • Perkawinan 1972 déning Wim Umboh
  • Pemberang 1972 déning Hasmanan
  • Matahari Hampir Terbenam 1971 déning R. Iskak
                                     

1.2. Filmografi Minangka Sutradara

  • Ayu Dan Ayu 1988
  • Tinggal Landas Buat Kekasih 1984
  • Bunga Bangsa 1982
  • Ketika Senyummu Hadir 1991
  • Sesaat Dalam Pelukan 1989
  • Letnan Harahap 1977
  • Di Balik Dinding Kelabu 1986
  • Jinak-Jinak Merpati 1975
  • Melintas Badai 1985
  • Arini, Masih Ada Kereta Yang Lewat 1987
  • Saat-Saat Yang Indah 1984
  • Kadarwati 1983
  • Widuri Kekasihku 1976
  • Bung Kecil 1978
  • Sesal 1994
  • Suami 1988
  • Jangan Ambil Nyawaku 1981
  • Damai Kami Sepanjang Hari 1985
  • Buah Hati Mama 1980