Back

ⓘ Basa Prancis



                                               

Flambé

Flambé yaiku salah sawijining prosedur masak sing alkohol ditambahake menyang wajan panas kanggo nggawe geni sing murup. Tembung kasebut tegese "diobong" ing basa Prancis.

                                               

Jacques Tardi

Jacques Tardi inggih punika artis sarta komikus saking Perancis ingkang miyos wonten ing Valence nalika tanggal 30 Agustus, 1946, panjenenganipun kondhang dados Tardi.

                                               

Kuwé soklat

Kue coklat utawa coklat gâteau yaiku kue sing rasa nganggo coklat lebur, bubuk koko, utawa kalorone. Iki Minangkabau panganan penutup.

                                               

Casserole

Kasserol yaiku maneka warna olahan ana ing wajan utawa mangkuk jero sing umume jero, biasane nganggo tutup kaca, digunakake kanggo open masak macem-macem piring, uga kanggo referensi menyang kategori panganan sing dimasak ing njero. Sanajan kalorone duwe jeneng sing padha, wajan kasebut uga umum dikenal minangka "sajian kaserol" utawa "panci kaserol", dene panganan ing njero biasane dibedakake karo "kaserol". Wajan sing padha asring digunakake kanggo masak lan disajikake.

                                               

Saucisson

Saucisson utawa saucisson sek minangka salah sawijining olahan kulawarga sosis kenthel lan garing ing masakan Prancis. Biasane digawe saka daging babi, utawa campuran daging babi lan daging liyane, sausisson minangka jinis charcuterie sing padha karo salami utawa sosis musim panas.

                                               

Choux pastry

Jajanan Choux, utawa pâte à choux, yaiku salah sawijining olahan adonan kue sing alus sing digunakake ing pirang-pirang kue. Isine mung mentega, banyu, glepung, lan endhog. Ora dadi agen pengembang, nggunakake konten lembab sing dhuwur kanggo nggawe uap sajrone masak kanggo ngombe jajanan. Kue-kue digunakake kanggo masakan Eropa lan Eropa.

Basa Prancis
                                     

ⓘ Basa Prancis

Basa Prancis utawa basa Prasman iku basa paling wigati saka golongan basa Roman - kalah wigati saka Basa Spanyol lan Basa Portugis waé. Basa Prancis minangka basa kang paling akèh dituturkan angka 11 ing donya. Nganti taun 1999, basa iki dipigunakaké déning punjul 77 yuta sing ndunungi donya minangka basa utama, lan déning 128 yuta jiwa minangka basa kaloro. Basa Prancis iku basa resmi utawa basa pamaréntahan ing sawatara komunitas lan organisasi kaya Uni Éropah, Komite Olimpiade Internasional, PBB lan Fédération Internationale de Football Association.

                                     

1. Tembung-tembung kang umum

  • Basa Indonésia: indonésien
  • pira?: combien /kɔ̃ bjɛ̃/ "kom-byen"
  • matur nuwun: merci /mɛʁ si/ "merr-sii"
  • Apuranen awakku: Je suis désolé /ʒə sɥi de zo le/ "zeh swii deh-zo-leh", informal. /ʃsɥi de zo le/ "shswee deh-zo-leh"
  • Piyé kabaré?: Comment ça va? Komen sa va?
  • sapadha-padha: de rien /də ʁjɛ̃/ "deh ryeh" Prancis; bienvenue /bjɛ̃və ny/ "byeh-venuh" Quebec
  • Jambané ana ing ngendi?: Où sont les toilettes? /u sɔ̃ le twa lɛt/ "uu san leh thwa-let"
  • sugeng tindak: au revoir /o ʁə vwaʁ/ "o-ruh-vwar"
  • Aku ora weruh: Je ne comprends pas /ʒə nə kɔ̃ pʁɑ̃ pa/ "zheh neh kompren pha", informal Je comprends pas /ʃkɔ̃ pʁɑ̃ pa/ dengan menghilangkan "ne" "shkomfren pha"
  • ya: oui /wi/ "wii", informal. ouais jarang ditulis /wɛ/ "wei"
  • halo: bonjour /bɔ̃ ʒuʁ/ "bon-zhuur"
  • Basa Inggris: anglais /ɑ̃ glɛ/ "ahng-gleh"
  • Apa panjenengan bisa omong basa Indonésia?: Parlez-vous indonésien? atau vous parlez indonésien?
  • yang itu: celui-là /səlɥi la/ "sell-wii la", informal. /sɥi la/ "swee la", atau celle-là feminin /sɛl la/ "sell-la"
  • ora: non /nɔ̃/ "non"
  • tulung: sil vous plaît /sil vu plɛ/ "sill vuu pleh"
  • Apik waé, matur nuwun!: Très bien, merci! tréh bien, mèrsi!
  • Basa Prancis: français /fʁɑ̃ sɛ/ "fran-seh"
  • Apa panjenengan bisa omong basa Inggris?: Parlez-vous anglais? /paʁ le vu zɑ̃ glɛ/ "par-leh vuu ahng-gleh" ATAU Vous parlez anglais? /vu paʁ le zɑ̃ glɛ/ "vuu par-leh ahng-leh"
                                     

2. Distribusi géografis

Basa Prancis minangka basa resmi ing nagara-nagara iki:

Sanadyan ora resmi, basa Prancis minangka basa kapindho kang wigati ing nagara-nagara iki:

Saliyané iku, ana uga penutur basa Prancis ing Kamboja, Mesir, India Pondicherry, Italia Lembah Aosta, Laos, Mauritania, Britania Raya Kapuloan Channel, Amérikah Sarékat racaké ing Louisiana & New England lan Vietnam.

Bleu dAuvergne
                                               

Bleu dAuvergne

Bleu dAuvergne minangka salah sawijining jinis keju biru Prancis, dijenengi saka papan asale ing wilayah Auvergne, Prancis sisih kidul-tengah. Iki digawe saka susu sapi, lan minangka salah sawijining keju sing diwenehake Appellation dorigine contrôlée saka pamrentah Prancis.

Puits damour
                                               

Puits damour

The Puits damour iku salah sawijining jajanan Prancis sing. Pusat kasebut biasane diiseni jeli redcurrant utawa senggol raspberry; variasi mengko ngganti senggol nganggo krim jajanan vanilla. Lumahing jajan disiram karo gula utawa ditutupi karo karamel.

Timbale
                                               

Timbale

Ing masak, timbale asale saka tembung Prancis kettledrum ", uga dikenal kanthi jeneng Timballo, bisa ngrujuk salah sawijining jinis wajan sing digunakake kanggo panggang, utawa panganan sing dimasak ing wajan kasebut.

Kuwé opera
                                               

Kuwé opera

Kue Opera yaiku salah sawijining jinis olahan arupa kue Prancis. Iki digawe nganggo lapisan kue spons almond direndhem ing sirup kopi, dilapisi ganache lan kopi buttercream Prancis, lan ditutupi glasir coklat.

À la Maréchale
                                               

À la Maréchale

À la Maréchale minangka salah sawijining jinis cara nyiyapake panganan kanggo masakan haute. Piring à la Maréchale digawe saka potongan daging sing lembut, kayata potongan, escalope, supremes, roti legi, utawa iwak, sing diobati à langlaise, yaiku ditutupi endhog lan remah roti, lan tumis.

Brânză de coșuleț
                                               

Brânză de coșuleț

Brânză de coșuleț minangka salah sawijining jinis keju asin, kanthi keju susu wedhus saka Rumania, khusus ing Tranifornia. Brânză de coșuleț nduweni rasa sing kuat lan tekstur sing alus alus. Kanggo entuk, ca sweet sing legi dipotong cilik-cilik, asin banjur dicampur nganggo tangan ing mangkuk kayu gedhe. Campuran banjur diiseni menyang gosok kulit kayu cemara, asap banget. Keju entuk rasa resin pinus tartamtu.

Khanom farang kudi chin
                                               

Khanom farang kudi chin

Khanom farang kudi chin yaiku kue gaya Thailand sing dipengaruhi panganan cuci mulut Portugis wiwit jaman Ayutthaya, sajrone pemerintahan Raja Narai. Ayutthaya minangka entrepot dagang lan duwe hubungan diplomatik karo akeh negara Eropa nalika semana, kayata Prancis, Spanyol, Holland lan Portugal Kue jinis iki minangka campuran kue Portugis lan Tionghoa, digawe nganggo cara baking tradisional lan diiseni kismis, labu manis lan gula putih tanpa nggunakake bubuk panggang utawa ragi.

Limburger
                                               

Limburger

Limburger yaiku salah sawijining jinis olahan keju sing asale saka wilayah Herve ing Kadipaten sejarah Limburg, sing duwe ibukota ing Limbourg-sur-Vesdre, saiki ana ing provinsi Belgia sing basa Prancis Liège. Keju iki misuwur amarga mambu sing kuat disebabake dening lapisan bakteri Brevibacterium.

Mertéga kukis
                                               

Mertéga kukis

Cookie butter yaiku salah sawijining jinis olahan arupa panganan sing digawe utamane saka crumbs cookie spekuloos, lemak, glepung, lan gula Bahan-bahan kasebut dicampur nganti nyebar ing sandwich. Ing negara kaya Belgia, Walanda, lan Prancis, iki minangka alternatif umum kanggo butter lan coklat nyebar. Jeneng sing paling umum yaiku Lotus Bakeries.

Vol-au-vent
                                               

Vol-au-vent

Vol-au-vent minangka kothong cilik saka kue puff. Biyen uga diarani kasus patty. Vol-au-vent biasane digawe kanthi nglereni rong bunder ing jajanan puff sing diluncurake, ngethok bolongan ing salah sawijine, banjur tumpukan potongan cincin kasebut ing sisih ndhuwur potongan disk. kue wis dimasak, banjur diisi macem-macem jinis rasa gurih utawa legi.

Bonbon
                                               

Bonbon

Ing Prancis, bonbon biasane digawe karo pusat buah, lan bisa uga ngemot rapuh, nougat, dragée, utawa karamel. Ing jagad Kulon, bonbon biasane uga permen cilik, nanging bisa beda-beda miturut bahan, rasa lan bentuk. Jinis isi liyane kalebu butterscotch, fondant, fudge, ganache, gianduja, marzipan, praline, lan truffle.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →