Back

ⓘ Nagara-nagara Nordika




Nagara-nagara Nordika
                                     

ⓘ Nagara-nagara Nordika

Nagara-nagara Nordik dumunung ing Éropah Lor sing diarani Tlatah Nordik, dumadi saka Dhénemarken, Finlan, Islandia, Nurwègen lan Swèdhen lan teritori kang magepokan kaya Kapuloan Faroe, Greenland lan Åland. Ing sadina-dina istilah Skandinavia kadhangkala minangka sinonim tumrap nagara-nagara Nordic.

                                     

1. Gendéra lan simbul

Gendéra

Kabèh nagara-nagara Nordik, kalebu teritori otonom Kapuloan Faroe lan Kapuloan Åland, duwé désain gendéra kang padha, kabèh migunakaké dhasar Dannebrog, gendéra Dhénemarken, awujud palang sing punjeré ora dumunung ing tengah off-center kapara luwih cedhak marang cagak gendérané, kang diarani palang Nordik Nordic cross.

Lemah Ijo lan WongSami uga nyonto gendéra iki mung tanpa palang Nordik, nanging diganti bunderan kang punjeré uga ora dumunung ing tengah.

                                     

2. Populasi

Populasi nagara-nagara Nordik.

1. Swèdhen-9.142.817 2. Dhénemarken-5.470.919 3. Finlan-5.309.000 including Åland with a population of 27.000 4. Nurwègen-4.770.000 5. Islandia-316.252 6. Greenland-57.100 7. Kapuloan Faroe-48.317

                                     

3. Uga delengen

  • Dewan Nordik
  • Tlatah Baltik
  • Nagara Baltik
  • Nordic countries a journal created by Institut Choiseul for International Politics and Geoeconomics
  • Skandinavia
  • Éropah Lor
                                     

4. Pranala njaba

  • Nordregio - a European centre for research, education and documentation on spatial development, established by the Nordic Council of Ministers.
  • Scandinavia House - the Nordic Center in New York, run by the American-Scandinavian Foundation.
  • NordRegio Statistics - a collection of thematic maps and figures of Nordic and Baltic countries by NordRegio.
  • Go Scandinavia - official website of the Scandinavian Tourist Boards in North America.
  • Norden - the Nordic Council and the Nordic Council of Ministers website.