Back

ⓘ UEFA Euro 2008




UEFA Euro 2008
                                     

ⓘ UEFA Euro 2008

Kajuwaran Bal-Balan Éropah 2008 utawa luwih ditepungi mawa jeneng Euro 2008, iku dianakaké ing Ustenrik lan Swiss saka 7 Juni nganti 29 Juni 2008. Kadadéan iki sing kapindho nalika piala Éropah dianakaké ing nagara loro, sadurungé wis tau dilakoni ing taun 2000 mawa Euro 2000 sing dianakaké ing Walanda lan Bèlgi. Fèstival ulah raga iki diiloni 16 nagara; 2 nagara ya iku Swiss lan Ustenrik wis lolos kanthi otomatis. Tim-tim nasional bal-balan utawa sépak bola sing cacahé 16 iki dipérang dadi grup A, B, C, lan D.

                                     

1. Babak Final Grup

Ostenrik lan Swiss lolos kanthi otomatis menyang babak final minangka pamangku gati tuwan omah.

Tim-tim kuwat sing absèn kalebu Bèlgi, Dhénemarken, Sekotlan, lan Ukraina; sarta Inggris sing kasingkiraké sawisé takluk saka Kroasia ing Stadion Wembley ing tetandhingan kualifikasi pungkasan.

                                     

2. Piala anyar

Sawijining piala anyar bakal dienggo kanggo kapisan ing tetandhingan Euro 2008 iki. Piala iki vèrsi anyar Piala Henri Delaunay sing digawé déning Asprey London. Piala iki mèh réplika persis piala sing asli lan digawé déning Arthus-Bertrand. Sawijining gambar juru main sépak bola ing sisih buri saiki wis diilangi karo dhasar marmer. Pérangan ngisoré saiki digawé luwih gedhé. Banjur jeneng-jeneng nagara sing wis tau menang diukir ing sisih buri. Piala iki digawé saka campuran pirak lan aboté 8 kg sarta dhuwuré 60 cm.

                                     

3. Kwalifikasi

Undian kanggo ronde kwalifikasi dianakaké ing Montreux, Swiss ing tanggal 27 Januari 2006 jam 12:00 Wektu Éropah Tengah.

Prosès kwalifikasi iki wiwité sasasi sawisé Piala Donya 2006 rampung. Ustenrik Austria lan Swiss kanthi otomatis wis kwalifikasi kanggo turnamèn iki minangka tuwan omah.

Format kwalifikasi iki wis diowahi saka turnamèn-turnamèn sadurungé. Pamenang lan pamenang nomer loro saka pitung grup kanthi otomatis wis lolos. Enem saka grup kwalifikasi iki isiné pitung tim, lan Grup A isiné wolung tim.

                                     

4. Tim

Saben nagara kudu ngirim sawijining tim sing cacahé 23 juru main ing tanggal 28 Mèi 2008. Telung juru main kudu kiper utawa panjaga gawang. Yèn sawijining juru main dadi tatu kanthi sérius nganti ora bisa mélu sabanjuré, dhèwèké bisa diganti liyané.

Prastawa iki dumadi ing kasus Tim nasional Italia. Kaptèn Italia, Fabio Cannavaro sing tatu nalika mèlu latihan ing tanggal 2 Juni kudu diganti karo Alessandro Gamberini, juru main tengah buri. Sanajan mangkono Cannavaro tetep duwé opsi péngin nyengkuyung Italia sanadyan dhèwèké dudu kaptèn Italia yèn Italia bakal menang.

                                     

5. Pituwas

Kabèh wektu iku "Wektu Éropah Tengah Mangsa Panas" UTC+2

Tahap grup

Ing tabel ngisor iki:

  • Pld = gunggungé tandhing; W = total menang; D = total remis; L = total kalah; GF = total gol menang; GA = total kejebolan gol; GD = prabédan gol GF−GA; Pts = total bijih 3W+D

Grup A

Kwalifikasi
  • Portugal kwalifikasi minangka pamenang Grup A.

Grup B

Kwalifikasi
  • Kroasia wis kwalifikasi minangka pamenang Grup B.
                                     
  • luwih ditepungi mawa jeneng Euro 2012 iku didadèkaké kajawaran antara tim nasional bal - balan Éropah kang dianakaké déning UEFA kaping 14. Acara iki dianakaké
  • UEFA Euro 2016 iku sawijining kajawaran bal - balan ing banawa Éropah sing bakal dianakaké ing taun 2016 déning UEFA Tetandhingan iki bakal digayuh ana
  • Panjlajah wèb Firefox 3 dirilis. 7 - Kajawaran bal - balan sa - Éropah UEFA Euro 2008 sing diurusi déning Swiss lan Austria dibuka ing Basel mawa tetandhingan
  • ngwasiti bal - balan ing Olimpiade 2008 UEFA Champions League, Piala UEFA lan tetandhingan kwalifikasi kanggo UEFA Euro 2008 lan Piala Donya FIFA 2010. Dhèwèké
  • 15 September 1983 iku sawijining juru main bal - balan Céko. Dhèwèké uga anggota Tim nasional bal - balan Céko lan mèlu main ing UEFA Euro 2008 lan2012.
  • Spanyol Uefa Euro 2008 FIFA World Cup 2010 Uefa Euro 2012 Klub Copa del Rey: 2004, 2008 Spanish Super Cup: 2004 La Liga Campeones 2011 Uefa Champions
  • Kosecki - 19 Lucjan Brychczy - 18 UEFA Euro 2012 9 Juni 2012 Pelatih: Franciszek Smuda Pelatih: Paweł Janas UEFA Euro 2008 UEFA Euro 2012 kang dianakaké ing Polen
  • 2000 - Ora lolos 2004 - Juwara 2008 - Lolos 2012 - Lolos UEFA Euro 2008 UEFA Euro 2012 Hellenic Football Federation UEFA Europe s football website RSSSF
  • Nistelrooy ing Internet Movie Database Ruud van Nistelrooy profile and stats at Wereld van Oranje ing basa Walanda Cithakan: Tim nasional Euro 2008 Nèderlan
  • Ngadhepi panyelenggaraan Euro 2008 kapasitas stadion ditingkataké dadi 30.000 kursi, saéngga sarujuk marang persyaratan sing dijaluk UEFA Leté watara 3 km
  • 1988 - Juara 1992 - Semi final 1996 - Babak perempat final 2000 - Semi final 2004 - Semi final 2008 - Lolos Pelatih: Marco Van Basten UEFA Euro 2008 Cithakan: Tim Éropah