Back

ⓘ Stadion Ernst Happel




Stadion Ernst Happel
                                     

ⓘ Stadion Ernst Happel

Stadion Ernst Happel minangka siji stadion bal-balan ing kutha Wina, Austria. Stadion iki minangka stadion gedhé dhéwé ing nagara iku. Stadion iki nganti taun 1992 jenengé Stadion Prater. Prater diadegaké wiwit taun 1921 nganti 1992. Stadion iki naté ngalami karusakan abot déning pemboman Sakuthu. Déning UEFA, stadion iki diwènèhi predhikat bintang lima. Stadion iki tau dianggo final Liga Champions UEFA ing taun 1964, 1987, nganti 1995.

Kapasitas stadion iki 53.008 kursi lan dianggo tetandhingan Piala Éropah 2008 ya iku telung grup, rong prapat final, siji semifinal, lan final.

                                     

1. Pranala njaba

  • detailed 3D model of Ernst Happel Stadium
  • Pictures of the Ernst Happel Stadium in Vienna
  • Link to Volkan Yuksels 3D aerial stereoview image pair for cross-eyed freeview technique
                                     
  • Ukraina sarta Inggris sing kasingkiraké sawisé takluk saka Kroasia ing Stadion Wembley ing tetandhingan kualifikasi pungkasan. Barkas: New Henri Delaunay
  • melalui adu penalti 1994 95 Ajax 1 0 AC Milan Stadion Ernst Happel Wina 1993 94 AC Milan 4 0 Barcelona Stadion Spiros Louis, Athena 1992 93 Marseille 1 0
  • gadhah markas wonten ing Stadion Kyocera ingkang gadhah kapasitas 15.000 penonton. Stadion mau wiwitanipun gadhah nama Stadion Den Haag. Sadèrèngipun
  •  Armèni 1 0 2 1 2010 FIFA World Cup qualification 5. 18 November 2009 Ernst - Happel - Stadion Vienna, Austria Ostenrik 1 1 5 1 Friendly 6. 8 June 2010 Nueva
  • Poljud, Split, Kroasia Kroasia 2 0 3 0 Kekancan 5 26 Maret 2008 Stadhion Ernst Happel Vienna, Austria Ostenrik 1 3 4 3 Kekancan 6 4 3 7 24 Mèi 2008 De Kuip
  • data SMR 4 0 6 0 Kuwalifikasi Euro 2008 3 5 0 4 6 Fèbruari 2008 Ernst - Happel - Stadion Vienna, Austria 8 Ostenrik 3 0 3 0 Kekancan 5 26 Maret 2008 St