Back

ⓘ Bèker Donya FIFA




Bèker Donya FIFA
                                     

ⓘ Bèker Donya FIFA

Piala Donya FIFA utawa kerep dicekak Piala Donya iku kajuwaraan bal-balan paling wigati ing donya internasional. Diselenggarakaké déning Fédération Internationale de Football Association, sing kajibah nata ulah raga iki, turnamen babak final Piala Donya iku ajang ulah raga sing paling akèh ditonton ing donya, ngluwihi Olimpiade.

Babak final turnamen tegesé pérangan turnamen sawisé kwalifikasi iki diadani saben patang taun sapisan nanging kajuwaraan iki mbutuhaké mangsa rong taun kanthi sakabèhané. Luwih saka 160 tim nasional tandhing ing turnamen kwalifikasi regional kanggo nggayuh papan sajeroning babak final. Turnamen finalé saiki dumadi saka 32 tim paningkatan saka 24 tim ing taun 1998 sing kompetisi sajeroning 4 minggu ing nagara sing ditunjuk minangka tuwan omah. Inovasi sing dianakaké anyar iki ya iku ngolèhaké punjul siji nagara dadi tuwan omah.

Panyelenggaraan Piala Donya sabanjuré ing Afrika Kidul taun 2010.

                                     

1. Kajuwaraan Piala Donya FIFA

1 Ora ana tetandhingan perebutan papan katelu sing resmi ing taun 1930. Peringkat pungkasan: 1: Uruguay; 2: Argentina; 3: AS; 4: Yugoslavia.

2 Ora ana tetandhingan final sing resmi ing taun 1950. Turnamen diputusaké liwat grup final sing dipersaingkan patang tim. Nanging kamenangan Uruguay 2-1 marang Brasil iku tetandhingan wigati sing nggawa tim iki mimpin saka segi poin lan mesthèkaké ana ing posisi paling dhuwur sajeroning grup minangka juwara donya. Peringkat akir grup: 1: Uruguay; 2: Brasil; 3: Swèdhen; 4: Spanyol.

                                     

2. Peringkat juwara Piala Donya

  • Jerman - 1954, 1974, 1990.20143 kali
  • Argentina - 1978, 1986 2 kali Uruguay - 1930, 1950 2 kali
  • Itali - 1934, 1938, 1982, 2006 4 kali
  • Brasil - 1958, 1962, 1970, 1994, 2002 5 kali
  • Inggris - 1966 1 kali Prancis - 1998 1 kali
                                     

3. Bebungah ing Piala Donya

Ing saben pungkasan turnamen final Piala Donya, sawatara bebungah diwènèhaké marang juru main lan tim sing dianggep istimewa dibandingaké karo tim liyané miturut aspek-aspek sing béda-béda. Wektu iki ana limang jinis bebungah:

  • Penghargaan Yashin Award kanggo wong sing njaga gawang paling apik;
  • Tim Paling Menghibur.
  • Bola Emas Adidas Golden Ball kanggo juru main paling apik;
  • Penghargaan Permainan Adil FIFA Fair Play Award kanggo tim sing duwé chatetan fair play terbaik;
  • Sepatu Emas Adidas Golden Shoe kanggo wong sing nggawe gol paling akèh
                                     

3.1. Bebungah ing Piala Donya Bola Emas Adidas

FIFA mbiwara 10 unggulan juru main paling apik sing dipilih déning wakil-wakil saka médhia. Posisi pisanan olèh Bola Emas adidas, posisi kaloro: Bola Pérak adidas lan katelu: Bola Perunggu adidas.

                                     

3.2. Bebungah ing Piala Donya Bebungah Yashin

Bebungah iki jenengé asal saka jeneng panjaga gawang Rusia sing legendaris, Lev Yashin.

                                     

3.3. Bebungah ing Piala Donya Tim Paling Nyenengake

Bebungah Tim Paling Nyenengake ditentokaké liwat polling saka publik.

                                     
  • Piala Donya FIFA 2006 minangka èdhisi kawolulas Piala Donya FIFA kang putaran finalé dianakaké ing Jerman, 9 Juni nganti 9 Juli 2006. Dokumentasi pada
  • Piala Donya FIFA 2014 iku Piala Donya FIFA ke - 20 aing putaran finalé ianakaké ing Brasil. Prastawa iki minangka prastawa kaloro Brasil dadi tuan - omah turnamèn
  • Piala Donya FIFA kang pisanan diadani taun 1930. Kajuwaraan iki diadani ing Uruguay, juwara Olimpiade wektu iku. Uruguay dadi juwara kang pisanan, ngalahaké
  • Piala Donya FIFA 2002 minangka kang sepisanan Piala Donya FIFA dianakaké ing sajabané Bawana Amérika lan Éropah. Turnamen iki uga minangka kang sepisanan
  • Piala Donya FIFA 1990 dilangsungaké ing Italia. Semangat permainan bertahan gaya pamengku hajat kang dikenal kanthi sebutan cattenaccio kaya - kaya mrebawani
  • Panjenengané uga mbela Walanda ing Piala Donya FIFA 2010 PSV Eindhoven FC Barcelona Piala Èropah 2008 Piala Donya FIFA 2010 Ibrahim Afellay Sky Sports.
  • paringkat internasional wiwit Piala Donya FIFA 1998 kanthi Piala Donya FIFA 2010. Mangsa ing timnas Piala Donya 2010 panjenengané dipercaya dadi kapten
  • Panjenengané mèlu mbéla Argentina ing Piala Donya FIFA 2002, Piala Konfederasi FIFA 2005, lan Piala Donya FIFA 2010. Calciatore: Samuel Walter Adrian
  • Èropah. Piyambakipun ugi pikantuk Sepatu Emas FIFA minangka juru main ingkang saé piyambak ing Piala Donya FIFA 2010. Piyambakipun dados satunggaling juru