Back

ⓘ Wit




                                               

Kebon

                                               

Sagu

Sagu ya iku tepung kang digawé saka tèrésan wit sagu utawa rumbia. glepung sagu duwé ciri kang mèmper karo tepung tapioka. Sajeroning resèp masakan, tepung sagu uga asring diganthi minangka langka panggolèkan bahan utawa luwantara iku biyasa diganthi déning glepung tapioka, lan mesthiné saka kaloroné duwé béda. Sagu dadi panganan pokok déning masarakat ing Maluku lan Papua kang ana ing pasisir. Sagu uga bisa didadékaké panganan kaya ta papeda, kaya ta bubur, utawa bisa digawé panganan liyané.Sagu uga bisa digawé bahan mi lan mutiara.

                                               

Bungur

Bungur iku sajinis tuwuhan awujud wit-witan sing misuwur minangka wit pangayom dalan utawa pekarangan. Kembangé warna abang nom utawa jambon, yèn megar bebarengan katon éndah. Ana rong jinis bungur sing populèr: bungur biyasa/gedhé L. indica, wité gedhé dhuwur nganti 8m, lan bungur jepang L. faurieri sing luwih cilik, awujud perdhu. Bungur gedhé biyèn uga akèh ditandur ing pekuburan.

                                               

Kampong Gelam

Kampong Gelam iku sawijining tlatah ing Singapura. Dunungé ana ing saloré Kali Singapura. Kampong iku tegesé kampung lan gelam iku tegesé wit kayu putih.

                                               

Binignit

Binignit minangka sup panganan cuci mulut Visayan saka Filipina tengah uga diarani "Wit-wit" ing Western Visayas kanggo pamicara Hiligaynon. Panganan kasebut digawe kanthi tradisional karo ketan sing dimasak ing santen klapa kanthi macem-macem irisan pisang sabá, talas, lan ubi jaluk. Bisa dibandhingake karo macem-macem panganan cuci mulut guinataán sing ditemokake ing wilayah liyane kayata wit-wit lan bilo-bilo. Ing antarane masarakat Visaya, panganan kasebut umume disajikake nalika Jumuah Minggu Suci. Daging klapa diwasa parut lan susu "kenthel" diekstrak. Rong gelas banyu banjur ditamba ...

                                               

Granny Smith

Granny Smith minangka kultivar apel sing nggawa tip, sing asale saka Australia ing taun 1868. Iki dijenengi sawise Maria Ann Smith, sing nyebar kultivar saka winih kasempatan. Wit iki dianggep minangka hibrida saka Malus sylvestris, apel liar Eropa, kanthi apel ingon Malus pumila minangka polenisasi. Apel wiji beda-beda kanthi genetis. Biasane kurang kualitas, lan macem-macem ora nyata saka winih. Kanggo ngreksa variasi genetik sing pas, grafting minangka cara panyebaran sing biasane lan potongan asring digunakake. Kabeh wit apel Granny Smith sing ditandur saiki kalebu klon saka wit Smith ...

                                               

Kesambi

Kesambi atau kosambi ya iku jeneng jinis wit ning laladan garing, kerabat rambutan saking suku Sapindaceae. Jeneng-jeneng ning laladan, ning antarané kasambi ; kesambi, kusambi, sambi ; kasambhi ; kusambi, usapi ; kasembi, kahembi ; kehabe ; kabahi ; kalabai ; kule, ule ; bado ; ading Wohe diarani kecacil utawa kucacil.

                                               

Kopen

Kopén yaiku salah sawijing jinisé tuwuhan alas sing ana ing Jawa. tuwuhan kopén ana loro, yaiku kopén lan kopén. Dhuwuré tuwuhan kopén ing sangisoré 1.000 m dpl. Dhuwuré isa nganti 30 métèr lan lonjoran kayuné rata-rata duwèni diameter 50 séntimétèr. Dilapurné karo Héynè, sipaté kayu kopén ora diwèruhi. Sawetara padha ana lapuran liya nyèbutaké kopén iku kayuné cukup apik, atos, lan nduwéni werna coklat ènom. Akéh ayaké isa digunakaké gawé kapal. Déné wit Kopén, diwèruhi wit asli Asia Tènggara. Dhuwuré 20 métèr lan gèdhiné 35 séntimétèr. Umumé isa diwèruhi ing kèdhuwuran sangisoré 1.000 mé ...

                                               

Tisu Jepang

Tisu Jepang minangka salah sawijining kertas sing lancip lan kuat digawe saka serat sayuran. Tissue Japanese bisa digawe saka siji saka telung tetanduran, ing tanduran Kōzō, ing mitsumata shrub lan gampi wit. Serat sing dawa lan kuwat saka tanduran kōzo ngasilake kertas sing kuwat, stabil kanthi dimensi, lan minangka serat sing paling umum digunakake nalika nggawe kertas Jepang. Tisu sing digawe saka kōzo, utawa kōzogami, kalebu kekandelan lan warna sing beda-beda, lan minangka kertas sing cocog kanggo nggunakake buku. Umume jaringan mending digawe saka serat kōzo, sanajan kertas mitsumata ...

                                               

Lenga neem

Minyak neem minangka minyak sayur sing ditekan saka woh-wohan lan wiji neem, sawijining wit ijo sing asli saka anak bawana India lan wis dikenalake ing pirang-pirang wilayah liyane ing wilayah tropis. Iki minangka produk paling penting saka neem sing kasedhiya kanggo pertanian organik lan obat-obatan.Minyak neem uga dikenal kanthi jeneng Veppennai.

Wit
                                     

ⓘ Wit

Artikel iki prakara wit minangka tuwuhan. Kanggo zona wektu ing Indonésia, mangga mirsani WIT

Wit iku tetuwuhan kanthi watang lan pang kang ngandhut kayu. Wit duwé watang utama kang tuwuh jejeg, nopang tajuk wit. Wit dibédakaké saka semak saka panampilané. Semak uga duwé watang kayu, nanging ora tuwuh jejeg. Kanthi mangkono wit gedhang dudu wit sajati amarga ora duwé watang sajati kang ngandut kayu. Jinis-jinis mawar luwih pas ingaran minangka semak tinimbang wit amarga watangé sanadyan ngandhut kayu nanging ora ngadeg jejeg lan uripé ngrembyah nutup lemah. v

Watang wujud pérangan utama wit lan dadi pangubung utama antarané pérangan oyot, minangka pangumpul banyu lan mineral, lan pérangan tajuk wit canopy, minangka punjer pangolahan lebonan ènergi prodhuksi gula lan réprodhuksi. Pang iku uga watang, nanging ukurané luwih cilik lan gunané ngambakaké ruwang kanggo tuwuhing godhong saéngga bisa luwih akèh cahya srengéngé lan uga neken tetuwuhan kang nyaingi ing sekitaré. Watang wit ana kulité saéngga karksa saka karusakan.

Ing basa sadina-dina, pangertèn wit rada luwih wiyar, kang ing botani ingaran "wit semu". Conto paling umum saka masalah ini ya iku "wit" gedhang.

                                     
  • Wektu Indonésia pérangan Wétan utawa WIT Waktu Indonésia Timur iku saka telung zona wektu sing dianggo ing Indonésia. Kaloro zona wektu liyané ya iku
  • Wit karet asalé saka Amerikah Kidul. Rubber tree plantation in Phuket, Thailand Leaves of a Pará rubber tree Mindanao, Philippines, plantation worker
  • Wit bodhi Ficus religiosa L., suku ara - araan utawa Moraceae iku wit kang ditepungi ing agama Buda minangka papan Sang Buda Gotama semèdi lan olèh pepadhang
  • Wit krésék Dodonara viscosa manut panèlétén K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I - IV Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan Departemen
  • Mayishangshu, wis diterjemahake minangka semut menek wit semut ing wit semut nyusut wit semut munggah bukit utawa semut menek kayu Disebut
  • dhedhompolan, rasané pedhes semu pait lan gandané kaya empon - empon. Wit sembung kalebu golongané wit - witan perdu, dhuwuré udakara 4 mèter, duwéni gagang kang empuk
  • tropis ya iku ing Asia lan kapuloan Pasifik tekan Australia. Wit gondhang isih seduluran karo wit ringin. Santosa, Imam Budhi 2017 Suta Naya Dhadhap Waru
  • Waringin Ficus benjamina ya iku wit raksasa sing isih ana ning ndunya lan sawatara jinis liya, suku ara - araan utawa Moraceae iku tuwuhan awangun uwit
  • Kadhal wit ijo Dasia olivacea ya iku sajinis kadal anggota suku Scincidae. Kéwan iki sajeroning basa manca kaloka minangka Olive Dasia utawa Olive Tree
  • kacamatan ing Kabupatèn Pemalang. Kaping pisanan ing Randudongkal, wit kapok sing gedhé banget. Wit kapuk randhu iku cukup ditindakake kanggo kegiatan lokal
  • asalé saka basa Walanda Eiken, kanggo ngarani jeneng sawetara ratus spesies wit lan suket perdu ana ing genus Quercus basa Inggris: Oak Tarbantin
  • ditanduri tuwuhan iki. Siddharta, penyebar agama Buda, dipercaya lair ana ing ngisore wit iki. Artikel populer dari The Hindu Online, diakses 2 Oktober 2007.
Cuwut
                                               

Cuwut

Cuwut iku anggota saka famili Sciuridae, famili sing kalebu ing rodents ukuran cilik utawa sedheng. Famili cuwut kalebu cuwut wit, cuwut lemah, chipmunk, marmut, cuwut mabur, lan asu ara-ara ing antarané rodent liyané. Cuwut iku asalé saka Amérika, Éurasia, lan Afrika, lan ditepangaké menyang Australia. Ing wiwitan, cuwut dingertèni ing jaman Eocene lan sing cedhak sesambungané karo berang-berang gunung lan dormouse tinimbang sato rodent liyané.

Permèn buckeye
                                               

Permèn buckeye

Buckeye minangka olahan digawe saka fudge butter kacang sing dicelupake menyang coklat supaya bunderan kacang bisa katon. Buckeyes padha karo bal butter kacang, sing wis ditutupi coklat.Diarani mirip karo kacang saka wit buckeye Ohio, wit negara bagian Ohio, permen iki misuwur banget ing Ohio lan negara-negara tanggané.

Mursik
                                               

Mursik

Mursik minangka salah sawijining varian susu tradisional sing difermentasi saka masarakat Kalenjin ing Kenya. Iki bisa digawe saka susu sapi utawa wedhus lan difermentasi ing labu khusus digawe kanthi lokal dikenal minangka sotet. Lobak kasebut ditutupi soot saka wit tartamtu sing nambah rasa susu sing difermentasi. Biasane dikonsumsi nganggo ugali utawa dhewe lan disajikake ing suhu ruangan utawa adhem.