Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Turki




Tim nasional bal-balan Turki
                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Turki

Tim nasional sépak bola Turki diawasi déning Federasi Bal-balan Turki. Prestasi paling apik tim iki yakuwi peringkat ka-3 ing Piala Donya FIFA ing Jepang lan Koréa Kidul ing 2002.

Turki dumunung ing bawana Éropah lan sapérangan ing bawana Asia, nanging tim Turki mung main ing Kajuwaraan Éropah ora ing Piala Asia lan Kualifikasi Piala Donya Zona Éropah.

                                     

1. Rekor Piala Donya

  • 1938- Ora mèlu
  • 1962 nganti 1998- Ora lolos babak kualifikasi
  • 1934-Mundur
  • 2002-Peringkat katelu
  • 1930- Ora mèlu
  • 2006- Ora lolos babak kualifikasi
  • 1950-Lolos, nanging mundur
  • 1958-Mundur
  • 1954-Putaran pisanan
                                     

2. Pamain Paling Apik

  • Nihat Kahveci
  • Fatih Tekke
  • Tuncay Sanlı
  • Mustafa Izzet
  • Bülent Korkmaz
  • Ilhan Mansız
  • Rüstü Reçber
  • Hasan Sas
  • Halil Altintop
  • Hakan Sükür
  • Yıldıray Bastürk
  • Sergen Yalçın
  • Alpay Özalan
  • Emre Belözoğlu
  • Volkan Demirel
  • Hamit Altintop
                                     

3. Panyithak Gol Paling Akèh

Cathetan

  • Gawé rèkor nalika nglebokaké gol paling rikat sajeroning sajarah putaran final Piala Donya 10.8 detik sawisé kickoff sajeroning tetandhingan katelu Piala Donya 2002 nglawan Koréa Kidul.
                                     

4. Pranala njaba

  • RSSSF.com - caps and goals leaders for Turkey
  • ing basa Turki Official site of national federation
  • Unofficial site with extensive national team information
Cithakan:International FootballCithakan:Tim Éropah
                                     
  • 1981 ing Istanbul, Turki iku sawijining panjaga gawang Turki sing saiki main kanggo klub Fenerbahçe lan Tim nasional bal - balan Turki Volkan iku dhuwuré
  • Tim nasional bal - balan Céko iku tim kang makili Républik Ceko sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Tim iki tau dadi runner - up Piala Donya FIFA
  • Tim nasional bal - balan Slovenia minangka sawijining tim nasional bal - balan sing makili Slovenia lan dikontrol déning Asosiasi Bal - balan Slovenia. Tim
  • Tim nasional bal - balan Swiss iku tim kang makili Swiss sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Swiss tau nyelenggarakaké Piala Donya FIFA ing taun
  • Tim nasional bal - balan Serbia iku tim kang makili Serbia sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Tim iki tandhing ing Piala Donya FIFA 2006 bebarengan
  • Tim nasional bal - balan Denmark, kang ana ing sangisoré pengaturan Asosiasi Bal - balan Denmark, ik sawijining tim bal - balan kang makili Denmark sajeroning
  • Tim nasional sépak bola Prancis iku tim sing makili Prancis sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Patang taun sawisé njuwarai Piala Donya FIFA
  • administratifé dumunung ing Nyon, Swiss. Wektu iki ana 53 asosiasi bal - balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA. Diarani Eksekutif Utama wiwit Dhésèmber
  • punika sawijining klub ulah raga Turki Tim bal - balan klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang ageng ing Turki Klub ulah raga profésional
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • juru main bal - balan saking nagari Australia ingkang gadhah posisi minangka gelandhang. Sapunika Kewell main ing klub bal saking nagari Turki Galatasaray