Back

ⓘ Taufik Hidayat




Taufik Hidayat
                                     

ⓘ Taufik Hidayat

Taufik Hidayat iku juru main badminton tunggal putra saka Indonésia sing asalé saka klub SGS Elektrik Bandung.

Putra pasangan Haris lan Enok Dartilah iki peraih medali emas kanggo Indonésia ing Olimpiade Athena 2004 kanthi ngalahaké Seung Mo Shon saka Koréa Kidul ing babak final. Tanggal 21 Agustus 2005, Taufik dadi juwara donya kanthi ngalahaké juru main peringkat 1 donya, Lin Dan ing babak final, saéngga dadi juru main tunggal putra pisanan sing duwé gelar Kajuwaraan Donya Badminton lan Olimpiade ing sajeroning wektu sing bebarengan. Saliyané iku, Taufik uga nyekel gelar juwara tunggal putra Asian Games 2002, 2006.

Kajaba iku, Taufik wis kaping enem njuwarani Indonésia Tarbuka: 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, dan 2006.

Pengalaman liyané ya iku ing Piala Thomas 2000, 2002, 2004, 2006 lan 2008 sarta Piala Sudirman 1999, 2001, 2003 lan 2005.