Back

ⓘ UEFA Euro 1996




                                     

ⓘ UEFA Euro 1996

Kajawaran bal-balan Éropah UEFA 1996 utawa Euro 96 iku diadani déning Inggris. Pagelaran utawa fèstival bal-balan iki diadani kaping 10 lan sing nganakaké ya iku UEFA. Kajawaran iki dianakaké antara 8 Juni lan 30 Juni 1996. Slogan turnamèn iki ya iku Football Comes Home, amarga iki kaping pisan kajawaran bal-balan Éropah dianakaké ing Inggris, papan lairé ulah raga bal-balan utawa sépak bola. Para sutresna bal-balan Inggris wiwit iku kerep ngèling-èling prastawa iki karo seneng sanadyan Inggris dhéwé ora menang. Sing menang ya iku Jerman.

Limawelas tim kudu kwalifikasi dhisik sadurungé bisa mèlu babak pungkasan ing Inggris iki. Inggris dhéwé ora prelu kwalifikasi minangka tuwan omah. Fèstival iki ya iku kaping pisan UEFA ngintroduksi cacahé nagara sing mèlu utawa pesertané dadi 16 sing dienggo nganti saiki. UEFA mutusaké nambah cacahé peserta amarga ing dasawarsa 1980-lan taun 1992, kanggo nagara-nagara Éropah, luwih gampang kanggo kwalifikasi Piala Donya tinimbang Piala Éropah dhéwé. Ing Piala Donya taun 1982, 1986 lan 1990, 14 saka 24 tim sing mèlu asalé saka Éropah kamangka ing Piala Éropah dhéwé sing mèlu namung 8 tim.

Sanadyan ora kabèh pamainan entèk payu, turnamèn iki duwé panonton ing stadion sing gedhé dhéwé, 1.276.000 jiwa gunggungé mawa 31 tetandhingan.

                                     

1. Papan panyelenggaran

  • Villa Park, Birmingham – Kapasitas: 40.000
  • City Ground, Nottingham – Kapasitas: 30.000
  • Hillsborough Stadium, Sheffield – Kapasitas: 39.000
  • Old Trafford, Manchester – Kapasitas: 55.000
  • Anfield, Liverpool – Kapasitas: 41.000
  • Wembley Stadium, London – Kapasitas: 78.000
  • St James Park, Newcastle – Kapasitas: 37.000
  • Elland Road, Leeds – Kapasitas: 40.000
                                     

2. Pituwas

Ronde kapisan

Pènget: Kabèh wektu iku wektu lokal Wektu Mangsa Panas Britania Raya/UTC+1.

                                     

3. Statistik

Panyithak gol

5 gol

  • Alan Shearer

3 gol

  • Brian Laudrup
  • Hristo Stoichkov
  • Jürgen Klinsmann
  • Davor Šuker

2 gol

  • Matthias Sammer
  • Oliver Bierhoff
  • Pierluigi Casiraghi
  • Teddy Sheringham

Gol rikat dhéwé

3 minutes: Alan Shearer England vs Germany; Hristo Stoichkov Bulgaria vs Romania

                                     
  • UEFA Euro 2016 iku sawijining kajawaran bal - balan ing banawa Éropah sing bakal dianakaké ing taun 2016 déning UEFA Tetandhingan iki bakal digayuh ana
  • miturut UEFA Stadion iki dadi kandhange grup bal - balan AFC Ajax wiwit taun 1996 nganti saiki. Stadion iki digunakaké nalika Euro 2000. Wektu Euro iku ana
  • nganti 79 lan ing antarané taun 1996 nganti tekan 2004 kanggo negarane lan bisa menangaké Piala Dunia 1998 lan UEFA Euro 2000 lan uga bisa nglebokaké 14
  • 1988 - Juara 1992 - Semi final 1996 - Babak perempat final 2000 - Semi final 2004 - Semi final 2008 - Lolos Pelatih: Marco Van Basten UEFA Euro 2008 Cithakan: Tim Éropah
  • lolos 2004 - Juwara 2008 - Lolos 2012 - Lolos UEFA Euro 2008 UEFA Euro 2012 Hellenic Football Federation UEFA Europe s football website RSSSF Greece International
  • Kranjčar, 2004 - 2006 Slaven Bilic, 2006 - kini Pelatih: Zlatko Kranjčar UEFA Euro 2008 Statistik di RSSSF Cithakan: Tim Éropah Cithakan: Nagara peserta Piala
  • Wonten ing klub punika, Zidane main ngantos dumugi final piala UEFA taun 1995 - 1996 Amargi prestasinipun punika saged damel klub Juventus remen lan
  • Nistelrooy ing Internet Movie Database Ruud van Nistelrooy profile and stats at Wereld van Oranje ing basa Walanda Cithakan: Tim nasional Euro 2008 Nèderlan
  • Pichichi: 1999 lan 2001 Pemain Paling Apik Spanyol: mangsa 1996 - 1997 Penyerang Paling Apik UEFA 2000, 2001, lan 2003 Pemain Paling Apik Piala Interkontinental
  • Johann Vogel Johan Vonlanthen Hakan Yakin Murat Yakin Ciriaco Sforza UEFA Euro 2008 Situs resmi Asosiasi Bal - balan Swiss Arsip hasil pertandingan 1905
  • Piala Donya FIFA 2006 wis owah tinimbang wektu dadi Juwara Donya 1998 lan Euro 2000, sanadyan Zidane, Claude Makelele, Patrick Vieira, Thierry Henry lan