Back

ⓘ Liverpool F.C.




Liverpool F.C.
                                     

ⓘ Liverpool F.C.

Liverpool Football Club iku sawijining klub bal-balan Inggris kang wis kaping 6 njuwarani Liga Champions lan kaping 18 njuwarani Liga Inggris. Kandhangé ana ing Anfield, kang dumunung watara 4.8 km saka punjer kutha Liverpool.

Klub iki diadegaké ing 15 Maret 1892 déning John Houlding, kang duwé Anfield. Houlding mutusaké nggawé tim dhéwé sawisé Everton FC diwetokaké saka Anfield sajeroning pasulayan ngenani béya séwa. Wiwitané klub anyar iku jenengé Everton FC nanging diganti dadi Liverpool FC sawisé Asosiasi Sepak Bola Inggris utawa FA nulak migunakaké jeneng mau.

Liverpool dadi dominan ing taun 1970-lan 1980-an. Pemain-juru main kang misuwur ing mangsa iku kalebu Ray Clemence, Mark Lawrenson, Graeme Souness, Ian Callaghan, Phil Neal, Kevin Keegan, Alan Hansen, Kenny Dalglish 102 main lan Ian Rush 346 gol.

Klub iki uga kalibet sajeroning rong tragedi gedhé ing sajarah bal-balan Éropah - ya iku sajeroning tragedi Heysel ing taun 1985 lan musibah Hillsborough ing taun 1989.

Liverpool kasil ngéntukaké minor treble, loro gelar domestik Piala Liga lan Piala FA lan Piala UEFA ing mangsa 2000/01. Sanadyan mangkono, ngéntukaké "minor treble" dudu bab kang anyar kanggoné Liverpool. Ing taun 1984 Liverpool dadi juwara Piala Champions, Piala Liga lan Liga Inggris. Sanadyan déning para pendhukungé dianggep wis gayuhh treble, nanging ora diitung minangka raihan treble.

                                     

1. Prèstasi

  • Liga Primèr Inggris 19
  • 1900/01, 1905/06, 1921/22, 1922/23, 1946/47, 1963/64, 1965/66, 1972/73, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1985/86, 1987/88, 1989/90, 2019/20.
  • 1893/94, 1895/96, 1904/05, 1961/62
  • Juwara Divisi Loro 4
  • Juwara Liga Lancashire 1
  • 1892-93
  • 2018/19 0-2 vs. Tottenham Hotspurs
  • 1977/78 1-0 vs. Club Brugge
  • 2004/05 3-3 3-2 liwat adu penalti vs. AC Milan
  • 1976/77 3-1 vs. Borussia Mönchengladbach
  • 1983/84 1-1 4-2 liwat adu penalti vs. AS Roma
  • 1980/81 1-0 vs. Real Madrid
  • Liga Champions 6
  • 1972/73, 1975/76, 2000/01
  • Juwara Piala UEFA 3
  • 1964/65, 1973/74, 1985/86, 1988/89, 1991/92, 2000/2001, 2005/2006
  • Juwara Piala FA 7
  • Juwara Piala Remaja FA 2
  • 1995/96, 2006/07
  • Juwara Piala Liga 7
  • 1980/81, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1994/95, 2000/01, 2002/03, 2011/12
  • Juwara Community Shield 15
  • 1963/64, 1964/65+, 1965/66, 1973/74, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1985/86*, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 2000/01, 2006/07
  • 1977, 2001, 2005, 2019
  • Juwara Piala Super Éropah 4
  • 1985/86
  • Juwara Piala Super Inggris 1
  • Juwara Divisi Siji kanggo Cadangan 16
  • 1956/57, 1968/69, 1969/70, 1970/71, 1972/73, 1973/74, 1974/75, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1980/81, 1981/82, 1983/84, 1984/85, 1989/90, 1999/2000

Liverpool nggayuh era paling apik wektu isih dibawahi Bill Shankly. Pelatih iki sabanjuré dadi legenda Liverpool. Dhèwèké dikurmati amarga kasil nggawa Liverpool bali menyang divisi siji sawisé sadurungé ing divisi kaloro sajeroning 8 mangsa. Kanggo ngurmati lelabuhané, digawé reca Bill Shankly ing gaoura Anfield.

                                     
  • Liverpool bisa tegesé: Klub bal - balan Inggris: Liverpool F.C Kutha Kutha Liverpool ing nagara Inggris
  • ISBN 1 - 85291 - 665 - 6. Jamie Carragher Profile Eurosport.com. Dibukak ing 30 November 2010. Liverpool F.C Profile Liverpool F.C Dibukak ing 22 April 2011.
  • Everton F.C inggih punika sawijining klub bal - balan profésional ingkang markasipun dumunung ing Kota Liverpool Inggris, saha minangka klub sainganipun
  • ngrampungaké prosès transfer panjenengané saka Newcastle United pinuju Liverpool F.C ing Januari 2011 kanthi nominal transfer 35 yuta Pounds lan nandatangani
  • Kelly out to emulate Stevie Liverpool FC. Dibukak ing 22 February 2012. Defender joins Terries on loan Liverpool F.C 26 March 2009. Dibukak ing 28
  • panjenengané kaya ta Arsenal F.C Chelsea F.C Liverpool F.C Manchester United F.C Tottenham Hotspur F.C Real Madrid, Juventus F.C Milan lan FC Barcelona
  • nglawan musuh Liverpool F.C ing Piala FA Nanging, dhèwèké minangka pemain pengganti sing ora dienggo lan pertandhingan rampung 2 - 1 lan Liverpool menang. Keane
  • Kevin Anthony Jance Nolan lair ing Liverpool 24 Juni 1982 umur 38 taun ya iku juru main bal - balan kang kewarganagaraané Inggris kang main kanggo klub
  • Chelsea F.C Chelsea Football Club uga kaloka minangka The Blues utawa sadurungé The Pensioners, yaiku salah sawijining klub bal - balan utawa sepakbola