Back

ⓘ Liga Utama Inggris




Liga Utama Inggris
                                     

ⓘ Liga Utama Inggris

Liga Utama Inggris umum karan Barclays Premiership ing Britania Raya lan Barclays English Premier League kanthi internasional iku liga kompetisi antara klub bal-balan Inggris sing ana ing dhèrètan dhuwur liga bal-balan Inggris, saéngga dadi kompetisi bal-balan utama ing Inggris.

                                     

1. Pratélan juwara

  • 1992/1993-Manchester United
  • 2002/2003-Manchester United
  • 1995/1996-Manchester United
  • 2001/2002-Arsenal
  • 1999/2000-Manchester United
  • 2004/2005-Chelsea
  • 1998/1999-Manchester United
  • 1993/1994-Manchester United
  • 2003/2004-Arsenal
  • 1997/1998-Arsenal
  • 1994/1995-Blackburn Rovers
  • 2000/2001-Manchester United
  • 1996/1997-Manchester United
  • 2005/2006-Chelsea
  • 2007/2008-Manchester United
  • 2006/2007-Manchester United
                                     
  • Inggris Kaya ta Piala FA, format kompetisi kang dinggo ya iku sistem palastra. Piala Liga diiloni 92 klub kanthi 20 klubasal saka Liga Utama Inggris
  • Birmingham, Inggris Klub iki main ing Liga Utama Inggris lan dadi salah sijining klub pendiri Liga Sepak Bola Football League nalika taun 1888 sarta Liga Utama
  • Mangsa 2012 - 13 klub iki main ndhik Liga Championship Inggris Wiwit mangsa 2013 - 14, klub arep main ndhik Liga Utama Inggris sakbaré éntuk promosi amarga dadi
  • Inggris ingkang dipunmadhegaken rikala taun 1881. Kanthi markas wonten ing Newcastle upon Tyne, Inggris Nalika mangsa 2006 07 main wonten ing Liga Premier
  • Liga Bal - balan Utama Amérikah Sarékat Inggris Major League Soccer utawa biyasa disingkat MLS ya iku liga bal - balan profésional tingkat paling dhuwur
  • Go - Jek Liga 1 dicekak Liga 1, Inggris Indonesia Super League ISL iku kompetisi bal - balan antar klub profésional level paling dhuwur ing Liga Indonésia
  • Liga Utama Inggris utawa Liga Premier Inggris Inggris Liga Premier Inggris EPL minangka liga paling dhuwur ing sistem liga sepak bola ing Inggris
  • lemah kang subur, kang utama ana ing pérangan Sudan. Kawasan, kaya laladan Mesir, Lebanon, Tunisia, lan Yordania uga dadi anggota Liga Arab kang duwé wewengkon
  • yaiku salah sawijining klub bal - balan utawa sepakbola Inggris kang main ing Liga Utama Inggris lan duwé markas ing kutha London. Klub iki didhegaké déning
  • Football Club inggih punika sawijining klub bal - balan Inggris ingkang bèrkompetisi ing Liga Utama Inggris Sunderland ingkang bèrmarkas ing Sunderland, Tyne
  • patemon pisanané ing Amsterdam. 1992 - Liga Utama Inggris mawujud lan dadi liga bal - balan profésional ing Inggris wiwit mangsa 1992 - 1993. 2004 - Apple ngetokaké