Back

ⓘ Tembaga




Tembaga
                                     

ⓘ Tembaga

Tembaga yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Cu lan nomer atom 29. Asalé lambang saka basa Latin Cuprum. Tembaga wujud konduktor panas lan listrik sing apik. Saliyané iku unsur iki korosiné alon banget.

                                     
  • Indonésia. Kutha Timika iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané: Tembaga Pura lan liya - liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki 18.209 km² utawa - - - hèktar
  • Prunggu ya iku campuran tembaga karo unsur kimia liya, racaké karo timah, sanajan uga bisa karo unsur - unsur liya kaya fosfor, mangan, alumunium, utawa
  • siji karo sijiné. Miturut jinisé kabel dipérang dadi telu ya iku kabel tembaga copper kabel koaksial, lan kabel serat optik. Kabel wiwit tinemu nalika
  • ana sing kagawé saka Tembaga Perunggu Kang kagawé saka wesi iku racaké regané luwih murah tinimbang sing kagawé saka Tembaga Kuwi mau amarga yèn wesi
  • ana sing kagawé saka Tembaga Perunggu Kang kagawé saka wesi iku racaké regané luwih murah tinimbang sing kagawé saka Tembaga Kuwi mau amarga yèn wesi
  • sipat angga nalika dicampur karo anasir liyane, kaya ta aluminium, tembaga tembaga bèrilium wesi lan nikel Bèrilium iku ora bakal mbentuk wujud oksidané
  • Penyakit wilson yaiku penyakit keturunan sing nyebabaké panumpukan tembaga ing jero perangan awak kaya ta utek, ati lan kornéa mata. Lelara iki ditepungi
  • ing donya lan kagolong nagara paling sugih ing Afrika misuwur sumber alamé, kang utama wiji besi, intan, lan tembaga Pratélan nagara Situs web resmi.
  • sinerat ing dlancang, nanging wonten ing barang ingkang atos, kados ta séla, tembaga lan sapanunggalanipun. Anggènipun manggihi prasasti ing satunggal panggènan
  • Séjéné iku sèktor pertambangan isih nguntungaké tembaga wesi, marmer lan gipsum Tembung tembaga sajeroning basa - basa Éropah ngrupakaké derivasi saka
  • Kalimantan. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kaya ta tembaga yodium, pérak asem, cendhana, wesi, lenga, gas, emas, kobalt, seng