Back

ⓘ Parté Hati Nurani Rakyat




Parté Hati Nurani Rakyat
                                     

ⓘ Parté Hati Nurani Rakyat

Cithakan:Infobox parté pulitik Indonésia

Parté Hati Nurani Rakyat utawa dicekak Parté Hanura iku parté pulitik ing Indonésia peserta Pemilu 2009 Sajeroning pangundian nomer urut peserta Pemilu sing diadani déning KPU, parté iki éntuk nomer urut siji. Hanura uga kapilih dadi salah siji parté sing lolos Pemilu 2014 lan énthuk nomer urut 10.

                                     

1. Sajarah

Parté Hanura dirintis déning Wiranto bebarengan karo para tokoh nasional sing nggelar patemon ing Jakarta tanggal 13-14 November 2006. Para tokoh mau yaiku:

  • Anwar Fuadi
  • Yus Usman Sumanagara
  • LetJen. TNI Purn Suaidi Marasabessy
  • Jend. TNI Purn Fachrul Razi
  • Elza Syarief
  • Jend. TNI Purn Wiranto
  • Prof. Dr. Max Wullur
  • Usman Wiranto
  • Samuel Koto
  • Prof. Dr. Azzam Sam Yasin
  • Dr. Teguh Samudra
  • Djafar Badjeber
  • Jend. TNI Purn Subagyo HS.
  • Nicolaus Daryanto
  • Letjen. TNI Purn Ary Mardjono
  • Jend. Pol Purn Chaeruddin Ismail
  • Dr. Tuti Alawiyah AS.
  • Laks TNI Purn Bernard Kent Sondakh
  • Marsdya TNI Purn Budhy Santoso
  • Dr. Fuad Bawazier
  • Prof. Dr. Achmad Sutarmadi
                                     

2. Menjelang Pemilu 2014

Hanura sing lolos pemilu 2014 enthuk nomer 10, nanging Akbar faisal, salah siji punggawa parté hanura mengundurkan diri. Akbar pengen golèk suasana anyar lan wis kesel yèn ngurus birokrasi lan perpulitikan ing kubu hanura. Tanggal 17 Fèbruari 2013, Hanura enthuk suport anggota elit saka mantai parté liya, yaiku Hari Tanoesudibjo, Hari sing asalé saka pengusaha lan uga Bos MNC Grup digadang-gadang bisa ngangkat citra parté Hanura lan uga bisa ningkatke dana internal parté hanura. Hari uga bisa ningkatke citra parté liwat médhia sing diduwèni.