Back

ⓘ Ratko Mladić




Ratko Mladić
                                     

ⓘ Ratko Mladić

Ratko Mladić iku Kepala Staf Tentara Républika Srpska sajeroning perang ing Bosnia-Herzegovina taun 1992 - 1995.

Mladić dikenal minangka jèndral militèr paling dhuwur déning Pangadilan kriminal tilas nagara Yugoslavia ing Den Haag kang magepokan karo pangepungan Sarajevo taun 1992 - 1995 lan "pambantaéan Srebrenica" marang 8.300 wong Bosniak Muslim ing 11 Juli, 1995 ing Srebrenica. Saiki isih ana préntah nangkep internasional marang Mladić miturut aturan nomer 61 saka ICTY kang nyimpulaké yèn ana dhasar kang kalebu akal kanggo percaya yèn dhèwèké ngayahi tindak kriminal magepokan karo genosida. Pamaréntah Amérikah Sarékat wis nawani bebungah $5 yuta kanggo nyekel dhèwèké lan Radovan Karadžić. Ing 11 Oktober 2007, pamaréntah Serbia mbiwara yèn €1 yuta bakal diwènèhké marang kang bisa mènèhi informasi kanggo bisa nyekel Ratko Mladić.

Dunungé Ratko Mladić nganti saiki isih durung diweruhi.

                                     

1. Kulawarga

Mladić omah-omah karo Bosa Mladić, lan duwé putra loro ya iku; anak lanag Darko lan anak wadon Ana Mladić. Darko Mladić omah-omah karo Aida, kang nglairaké anak lanang 2 Maret, 2006, putu pisanan saka Mladić. Bocah iki dijenengaké, njupuk saka jeneng pelindhung Serbia lan Républika Srpska St. Stefan.

                                     

2. Pranala njaba

  • Pilot for TV show "Mladići"
  • the ICTY indictment against Mladić, Case No. IT-95-5/18-I, october 2002
  • BBC News Profile: Ratko Mladić
  • Serbia police search Mladics home
  • Serbia claims Mladic network comprises 130 people
  • EUs catch 22
  • Interpol Warrant
  • Mladic puts price on his own head 19 Juni 2005
  • Will General Mladic face kangaroo court?
  • Mladić, Karadžić, and the hunt for ICTY fugitives
  • EU halts Serbia talks over Mladic

Media

  • Sarajevo bombing 28 Mèi 1992
  • Mladic and Fikret Abdic
                                     
  • Srebrenica: Watawis 8000 jalmi Muslim Bosniak dipunprejaya wadya Serbia Bosnia pimpinan Jendral Ratko Mladić 10 Juli 11 Juli 12 Juli Kalèndher kadadéan
  • anggènipun mbelèh lembu. 26 Mèi 2011 Buron Perang Yugoslavia taun 1990 - an, Ratko Mladić sampun kacepeng ing Serbia. 14 Mèi 2011 Wonten 28 warga Indonésia ngrayakaken
  • taun 1992 nganti 1996. Radovan Karadzic Segera ke Pengadilan Kompas, 23 Juli 2008 Ratko Mladić Karadzic Ditangkap, Dunia Lega Kompas, 23 Juli 2008
  • nindakaké panumpes iki prajurit Sèrbi Bosni awit saka pakoné Jéndral Ratko Mladić Rikala 26 Mèi 2011, Jéndral Mladic kapikut ing Lazarevo, ing Sèrbi iring