Back

ⓘ Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338




Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338
                                     

ⓘ Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338

Resolusi 338 utawa jangkepé Resolusi Déwan Kaamanan PBB nomer 338 iku sawijining resolusi sing diwetokaké déning Déwan Kaamanan PBB tanggal 22 Oktober taun 1973 sing diusulaké déning Amérika sarékat bebarengan karo Uni Sovyet kanggo mayungi gencatan senjata konflik ing Wétan Tengah kang dikenal minangka Perang Yom Kippur, Perang Oktober utawa Perang Ramelan. Resolusi sing isiné telung pasal iku wiwit efektif rolas jam sawisé diumumaké.

                                     

1. Isi Resolusi

Déwan Kaamanan:

  • Ngajak, para pihak sing kagandhèng supaya énggal nindakaké resolusi 242 1967
  • Mutusaké, supaya énggal nganakaké négosiasi kanthi diseksèni diawasi lan nyiptakaké perdamaian sing adil lan lestari ing Wétan Tengah
  • Ngajak, para pihak sing lagi perang supaya nganakaké gencatan senjata lan ngendhegaké aksi militèr ora punjul 12 jam sawisé kaputusan iki, ing posisi sing lagi dikuwasani.