Back

ⓘ Jacques Specx




Jacques Specx
                                     

ⓘ Jacques Specx

Jacques Specx, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 7. Dhèwèké maréntah antara taun 1629 – 1632.

Kastamiwan tokoh iki ya iku dhèwèké sing ngembangaké Batavia. Supaya bisa nangguli wong Mataram, dhèwèké ngupayani nyiasati, memperalat wong Tionghoa Cina. Kabèh padha diadu gaya Divide et impera karo wong Jawa Mataram. Prakara iki dadi salah sijining bibit garejeganing antara wong pribumi lan wong katurunan Tionghoa ing Tanah Jawa nganti saiki.

Saliyané dadi Gubernur-Jendral, Specx uga tau dadi wakil Walanda ing Deshima, Jepang.