Back

ⓘ Negara Nordik




                                               

Samaya Basa Nordhik

Samaya Basa Nordhik iku samaya hak-hak basa sing wiwit lumaku tanggal 1 Maret 1987, diaubi déning Paheman Nordhik. Ing samaya iku, warga nagara-nagara Nordhik duwé kalodhangan saperlu nganggo basa asliné nalika sesambungan karo bebadan resmi ing nagara-nagara Nordhik tanpa kena béya alih basa utawa pertalan. Samaya iki nglimputi pamengku kasarasan, kasantosan sosial, pajeg, pamulangan, otoritas panggaotan, pulisi, lan pangadilan. Basa-basa sing kalebu ya iku Swédhen, Dhénemarken, Nurwègen, Finlan lan Èslan. Samaya iki ora cukup kaloka lan asring minangka pamrayoga. Nagara-nagara iku ngandh ...