Back

ⓘ Lair 1871




                                               

Ernest Rutherford

Ernest Rutherford, 1st Baron Rutherford of Nelson, punika satunggiling ahli fisika Inggris ingkang naté menang Bebungah Nobel kanggé karyané ing fisika nuklir, saha téyori prakawis struktur atom. Rutherford punika salah satunggiling ahli pratami ing fisika nuklir, sasampunipun fénoménah radhiasi dipunpapanggihi déning satunggiling ahli fisika Prancis anami Antoine Henri Becquerel ing 1896. Rutherford manggihi tigang pérangan radhiasi ingkang dipunparingi nama Alpha, Béta, saha Gamma. Rutherford ugi manggihi manawi partikel alpha punika dipunwastani helium nuclei. Studhi Rutherford punika n ...

                                               

Harry Brearley

Harry Brearley misuwur minangka pamanggih stainless steel. Nalika tanggal 13 Agustus 1913 stainless steel sepindhah dipunwedalaken ing laboratorium Brown-Firth. Bapanipun nyambut damel ing paleburan baja. Nalika yuswa 12 taun Brearly nyambut damel ing pabrik baja panggènanipun bapanipun nyambut damel. Salanjengipun panjenenganipun dados asistèn ing laboratorium kimia. Panjenenganipun ugi saged sinau dhumateng pabrik ing manca nagari. Salajengipun magang minangka asistèn laboran. Nalika taun 1908, kalih pabrik baja ageng ing Sheffield sarujuk kanggé mbiayai laboratorium risèt umum: Brown Fi ...

                                               

Karl Liebknecht

Karl Liebknecht punika satunggiling revolusioner sosialis Jerman kaliyan ugi sami ngadegaken Liga Spartakus kaliyan Parté Kuminis Jerman. Piyambakipun ugi ngraman sami kaliyan Rosa Luxemburg ing Berlin taun 1918 - 1919. Kakalihipun saged ditangkep déning kaum Freikorps lajeng dipunpejahi. Karl Liebknecht ugi misuwur amargi naté proklamasi freie sozialistische "Républik Sosialis Bébas" saking Berliner Stadtschloss in 9 November 1918, pinten jam satelasipun Philipp Scheidemann proklamasi Républik Weimar saking Gedhung Reichstag.

Kaisar Guangxu
                                               

Kaisar Guangxu

Kaisar Guangxu iku kaisar Dinasti Qing kaping-11 lan Kaisar Qing kaping-9 sing mréntah kabèh Cina. Dhèwèké kuwasa saka taun 1875 tekan taun 1908, nanging kasunyatané dhèwèké kuwasa ing sangisoré prabawa Ibusuri Cixi. Dhèwèké nglancaraké Reformasi Satus Dina, nanging dindhegaké nalika Cixi nglakokaké kudhéta taun 1898, lan sawisé iku dhèwèké ana sajeroning tahanan omah nganti tekan patiné. Jeneng Erané duwé makna "Suksèsi Mulya".