Back

ⓘ Lair 1909




                                               

Juliana saka Walanda

Ratu Juliana Louise Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau inggih punika Ratu Karajan Walanda saking 6 September 1948, dumugi tanggal 30 April 1980, ambal warsa beliau ingkang kaping 71, nalika putrinipun Ratu Beatrix minggah tahta. Juliana palakrama kaliyan Bernhard zur Lippe Biesterfeld, satunggaling bangsawan Jerman, rikala tanggal 7 Januari 1937 lan pikantuk sekawan putra Beatrix 1938, Irene 1939, Margriet 1943, lan Marijke 1947 ingkang namanipun lajeng kagantos dados Christina. Ratu Juliana minggah tahta nggantosaken ingkang ibu, Wilhelmina, antawising taun 1947 – 1948. Rikala tanggal 27 ...

                                               

Li Xiannian

Li Xiannian ya iku Présidhèn Republik Rakyat Tiongkok antara taun 1983 dan 1988. ugi lajeng pangarsa Konferensi Konsultatif Pulitik Rakyat Tiongkok ngantos kesedanipun. Li ya iku sapriyantun tokoh pulitik ingkang berpengaruh wonten ing sedaya RRT, amargi sampun dados anggota Politbiro Partai Kuminis Tiongkok saking taun 1956. panjenenganipun miwiti tepang wonten ing Partai Kuminis Tiongkok wonten taun 1976, tembe Hua Guofeng gumantosaken Mao Zedong dados pangarsa Partai Kuminis Tiongkok. wonten puncak kariernya wonten 1980-an, Li dianggap salah satunggal arsitek paling berpengaruh saking k ...

                                               

Sariamin Ismail

Sariamin Ismail ingkang miyos ing Talu, Pasaman, Sumatera Barat, tanggal 31 Juli 1909 saha séda ing Pekanbaru, Riau ing taun 1995 ing yuswa 86 taun inggih punika pujangga wanita ingkang sapisan ing Indonésia. Piyambakipun asring ngginakaken sandhi asma Selasih saha Seleguri, utawi gabungan saking kalih sandhi asma kasebat, inggih punika, Selasih Seleguri. Novelipun ingkang sapisan medal inggih kanthi irah-irahan Kalau tak Untung dipuncithak déning Balai Pustaka ing taun 1934. Piyambakipun ugi aktip nyerat kathah artikel ing médhia massa saha koran kados ta Pujangga Baru, Panji Pustaka, Asy ...

                                               

Sutan Syahrir

Sutan Syahrir ya iku pulitikus lan mahamantri pisanan ing Indonésia. Dhèwèké njabat dadi Mahamantri Indonésia saka 14 November 1945 nganti tekan 20 Juni 1947. Syahrir ngedegaké Parté Sosialis Indonésia ana ing taun 1948. Sutan mati ana ing pangasingan nalika dadi tawanan pulitik lan dikubur ing TMP Kalibata, Jakarta.

                                     

ⓘ Lair 1909

  • Kiai Haji Zainul Arifin lair ing Barus, Tapanuli Tengah, Sumatra Lor, 2 September 1909 kapundhut ing Jakarta, 2 Maret 1963 nalika umur 53 taun iku
  • Dr. Sahardjo, SH lair ing Sala, Jawa Tengah, 26 Juni 1909 kapundhut ing Jakarta, 13 November 1963 nalika yuswa 54 taun iku Mantri Hukum dan Hak Asasi
  • Kwame Nkrumah PC lair ing Nkroful, Pantai Emas saiki Ghana 21 September 1909 tilar donya ing Bukarès, Rumania, 27 September 1972 ing yuswa 63 taun
  • Osamu Dazai Juni 19, 1909 Juni 13, 1948 iku panulis Jepang.
  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 19 Abad ping 20 Abad ping 21 Dasawarsa: 1880 - an 1890 - an 1900 - an 1910 - an 1920 - an Taun: 1906 1907 1908 1909 1910 1911 1912
  • Les nourritures terrestres 1897 L Immoraliste 1902 La Porte Étroite 1909 Les caves du Vatican 1914 La Symphonie pastorale 1919 Les Faux - monnayeurs
  • lair 28 Maret 1862  pati 7 Maret 1932 ing umur 69 taun piyambakipun pulitikus sarta nagarawan Prancis ingkang naté njabat dados PM watara taun 1909 - 1911
  • Dasawarsa 1900 - an iku kaurut saka taun 1900 nganti 1909
  • Abdulrahman Saleh, Prof. dr. Sp.F, Marsekal Muda Anumerta, Jakarta, 1 Juli 1909 Maguwo, Yogyakarta, 29 Juli 1947 utawa sok dikenal kanthi jejuluk Karbol
  • Rachman Saleh bisa tegesé: Abdul Rahman Saleh pahlawan 1909 1947 Abdul Rahman Saleh jaksa lair taun 1941 Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh - sawijining
  • Sutan Syahrir éjaan biyèn: Soetan Sjahrir lair ing Padangpanjang, Sumatra Kulon, 5 Maret 1909 pati ing Zürich, Swiss, 9 April 1966 ing umur 57 taun
  • Imber, Naphtali Hertz Imber utawa Naphtali Hirsch Imber lair 1856 tilar donya 8 Oktober 1909 iku sawijining pujangga Yahudi lan tokoh Zionis kang nulis
Kwame Nkrumah
                                               

Kwame Nkrumah

Kwame Nkrumah PC, 21 September 1909 – tilar donya ing Bukarès, Rumania, 27 September 1972 ing yuswa 63 taun) iku pejuang kamardikan, pimpinan Pan-Afrikanis abad kaping-20, pangadeg lan Présidhèn Ghana pisanan.