Back

ⓘ Basa ing Polen




                                               

Daftar gmina dwibasa ing Polen

Pratélan iki ya iku pratélan gmina dwibasa ing Polen: Miturut Kaputusan 6 Januari 2005 prekara Minoritas Nasional lan Etnis saha basa-basa tlatah, saiki ana 16 munisipalitas utawa gmina antara kalurahan utawa kacamatan dwibasa ing Polen. Basa Jerman ing tlatah Silesia – Provinsi Opole: Gmina Zębowice Gemeinde Zembowitz; wiwit 23 Oktober 2007 Gmina Biała Gemeinde Zülz; wiwit 6 Maret 2006 Gmina Radłów Gemeinde Radlau; wiwit 25 Januari 2006 Gmina Lasowice Wielkie Gemeinde Groß Lassowitz; wiwit 18 Oktober 2006 Gmina Strzeleczki Gemeinde Strehlitz; wiwit 17 Mèi 2006 Gmina Turawa Gemeinde Turawa ...

                                               

Basa Silesia

Basa Silesia iku sawijining basa Slavik sing dipituturaké déning wong-wong ing tlatah Silesia dhuwur ing Polen, lan uga ing Céko lan Jerman. Miturut cacah jiwa Polen ing taun 2011, kurang luwih 509.000 jiwa ngarani Basa Silesia minangka basa ibuné. Sawetara ahli basa ngarani yèn Basa Silesia iku sawijining dhialèk Basa Polen amarga gegandhèngan kenceng antara rong basa iku.

Basa Bélarus
                                               

Basa Bélarus

Basa Bélarus, iku basané bangsa Bélarus. Basa iki yaiku salah sijiné basa resmi ing Bélarus. Basa iki katulis mawa aksara Sirilik. Sanadyan basa iki basa resmi ing Bélarus, sapérangan gedhé sing ndunungi luwih akêh nganggo basa Rusia. Basa Bélarus iki kalebu rumpun basa Slavik Wétan lan isih cedhak karo basa Ukraina lan Rusia.

Basa Yiddish
                                               

Basa Yiddish

Basa Yiddish iku siji basa Jermanik kang dipituturaké déning Wong Yahudi Ashkenazim. Asliné basa iki dipituturaké ing Éropah, mligi ing sisih lor lan wétan.