Back

ⓘ Bléncong



                                     

ⓘ Bléncong

Bléncong iku sebutan ing pedhalangan kang ngrujuk marang piranti kanggo pepadhang. Wujudé kaya lampu téplok lang lumrahé diéntha-éntha kaya manuk Jatayu. Ana uga sing wujudé kaya cèlèngan kanthi swiwi. Bléncong digawé saka kayu utawa perunggu kanthi sumbu ing tengahé. Dian iki ngadhep kelir lan wewayangan dumadi saka cahyané.

Ing jaman saiki, bléncong isih digunakaké kaya déné kagunané kang sakawit. Lampu iku saiki diganti déning petromax utawa lampu listrik. Ana kalané dhalang uga migunakaĸé lampu halogén.

Ing jaman saiki, bléncong isih digunakaké kaya déné kagunané kang sakawit.Bléncong tetep bisa lestari ing bebrayan Jawa yèm pagelaran wayang kulit tansah disenengi bebrayan Jawa.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →