Back

ⓘ Universitas Gadjah Mada



                                               

Sudaryanto

Sudaryanto yaiku dhoktor linguistik ing Universitas Gadjah Mada. Piyambake lair ing Surakarta, 14 Mei 1944. Lulus saka dhoktor linguistik ing UGM nalika umur 30 taun. Panggaotane uga ngajar lan nguji program dhoktoral ing kampus UGM, UNS, UNNES, UNHAS, lan UI. Salah sawaijining karya ingkang kondhang yaiku buku sing irah-irahane "Metode dan Aneka Teknik Analisis Bahasa: Pengantar Penelitian Wahana Kebudayaan secara Linguistik". Isine yaiku ngemot gegayutan karo cara nggoleki dhata panaliten. Dhata kuwi bisa kajupuk sarana metodhe observasi lan simak. Saliyane kuwi, piyambake uga nulis buku ...

Universitas Gadjah Mada
                                     

ⓘ Universitas Gadjah Mada

Universitas Gadjah Mada asring kacekak UGM iku universitas nagari ing Indonésia, dumunung ing Kutha Ngayogyakarta. Diadegaké tanggal 19 Dhésèmber 1949, Universitas Gadjah Mada minangka universitas pisanan sing madeg sawisé Indonésia mardika. Universitas Gadjah Mada dumunung ing Kampus Bulaksumur, Caturtunggal, Dhépok, Ngayogyakarta.

Nalika diadegaké, Universitas Gadjah Mada amung duwé enem fakultas, minangka saiki ana 18 Fakultas lan siji Sekolah Pascasarjana biyèn jenengé Program Pascasarjana, kanggo S-2 lan S-3. Sapérangan gedhé fakultas sajeroning lingkungan Universitas Gadjah Mada dumadi saka sawatara jurusan/ pérangan lan utawa program studi. Kagiyatan Universitas Gadjah Mada diwujudaké sajeroning Tri Dharma Perguruan Tinggi sing dumadi saka Pendidhkan lan Pengajaran, Penelitian lan Pengabdian marang Masarakat

                                     

1.1. Sajarah Sajarah wiwitan

Ditilik saka sajarahé, Universitas Gadjah Mada minangka panggabungé sawatara balé pawiyatan, pamulangan luhur, paguron luhur sing ana ing Yogyakarta, Klathèn lan Surakarta.

Jeneng Gadjah Mada dijupuk saka Balai Perguruan Tinggi Gadjah Mada sing dumadi saka fakultas hukum lan fakultas sastra. Madegé Balai Perguruan Tinggi iki diumumaké ing Gedung KNI Malioboro tanggal 3 Maret 1946 déning Mr. Boediarto, Ir. Marsito, Prof. Dr. Prijono, Mr. Soenarjo, Dr. Soleiman, Dr. Buntaran lan Dr. Soeharto.

Wiwit 4 Januari 1946 Soekarno lan Hatta mindahaké kutha krajan Républik Indonésia menyang Ngayogyakarta. Kanthi akèhé pertempuran antawis pejuang kamardikan karo Sakuthu sarta NICA ing Jakarta lan Bandung, mula Sekolah Tinggi Teknik STT Bandung mèlu pindhah menyang Yogyakarta. Ing tanggal 17 Fèbruari 1946, Sekolah Tinggi Teknik STT Bandung diuripaké manèh ing Ngayogyakarta kanthi para dwija antarané Prof. Ir. Rooseno lan Prof. Ir. Wreksodhiningrat.

                                     

1.2. Sajarah Sajarah perkembangan

Taun 1952 Fakultas Hukum, Sosial lan Pulitik ditambah pérangan ékonomi saéngga dadi Fakultas Hukum, Ékonomi, Sosial lan Pulitik HESP). Ing sasi September 1952 Fakultas Pertanian ditambah pérangan Kahutanan, saéngga dadi Fakultas Pertanian lan Kahutanan.

Wiwit September 1955, sawatara fakultas dimekaraké dadi fakultas-fakultas anyar, antarané:

  • Tingkat pengajaran Bakaloreat Ilmu Pasti lan Bakaloreat Ilmu Alam ing Pérangan Sipil Fakultas Teknik didadèkaké Fakultas Ilmu Pasti lan Alam.
  • Fakultas Sastra, Pedagogik lan Filsafat dipecah dadi telung fakultas, yaiku: Fakultas Sastra lan Kabudayan, Fakultas Ilmu Pendidikan lan Fakulas Filsafat.
  • Fakultas Hukum, Ékonomi, Sosial lan Pulitik dipecah dadi telung fakultas, yaiku: Fakultas Hukum, Fakultas Ékonomi lan Fakultas Sosial lan Pulitik.
  • Pérangan Bakaloreat Biologi Fakultas Kedhokteran, Kedhokteran Gigi, lan Farmasi dadi Fakultas Biologi.
  • Fakultas Ilmu Pendhidhikan duwé rong pérangan yaiku Pérangan Pendhidhikan lan Pérangan Pendhidhikan Jasmani.
  • Fakultas Kedhokteran Kéwan diowahi dadi Fakultas Kedhokteran Kéwan lan Peternakan.
  • Fakultas Kedhokteran, Kedhokteran Gigi, lan Farmasi dadi Fakultas Kedhokteran lan Kedhokteran Gigi lan Fakultas Farmasi.
                                     

2. Fakultas

Ing ngisor iki fakultas-fakultas lan jurusan-jurusan sing ana ing UGM. Jurusan yaiku level paling ngisor saka struktur organisasi. Ing sangisoré jurusan, ana program-program studi ing manéka jenjang.

  • Fakultas Ékonomika lan Bisnis
  • Jurusan Ékonomi
  • Fakultas Biologi
  • Jurusan Manajemén
  • Jurusan Akuntansi
  • Jurusan Géografi Lingkungan
  • Fakultas Filsafat
  • Fakultas Géografi
  • Jurusan Kartografi lan Penginderaan Jauh
  • Jurusan Pembangunan Wewengkon
  • Fakultas Farmasi
  • Jurusan Sastra Jepang
  • Jurusan Sastra Asia Barat
  • Jurusan Basa Koréa
  • Jurusan Sastra Inggris
  • Jurusan Sastra Nusantara
  • Jurusan Ilmu Sajarah
  • Jurusan Sastra Indonésia
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Ilmu Budaya
  • Jurusan Arkéologi
  • Jurusan Sastra Prancis
  • Jurusan Antropologi
  • Jurusan Pariwisata
  • Jurusan Pembangunan Sosiak & Kesejahteraan sadurungé taun 2010 jenengé Jurusan Sosiatri
  • Jurusan Manajemén & Kebijakan Publik sadurungé taun 2010 jenengé Jurusan Ilmu Administrasi Nagara
  • Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik
  • Jurusan Hubungan Internasional
  • Jurusan Komunikasi
  • Jurusan Sosiologi
  • Jurusan Pulitik lan Pamaréntahan sadurungé taun 2010 jenengé Jurusan Ilmu Pamaréntahan
  • Jurusan Pendidikan Dhokter
  • Jurusan Ilmu Keperawatan
  • Fakultas Kedhokteran, Keséhatan Masyarakat lan Keperawatan FKKMK
  • Jurusan Gizi Keséhatan
  • Jurusan Ilmu Keperawatan Gigi
  • Fakultas Kedhokteran Gigi
  • Jurusan Pendidikan Dhokter Gigi
  • Fakultas Kehutanan
  • Jurusan Téknologi Hasil Hutan
  • Jurusan Budidaya Hutan
  • Jurusan Manajemén Hutan
  • Fakultas Kedhokteran Hewan
  • Jurusan Konservasi Sumberdaya Hutan
  • Fakultas MIPA Matematika lan Ilmu Pengetahuan Alam
  • Jurusan Ilmu Komputer dan Éléktronika
  • Jurusan Matématika
  • Jurusan Fisika
  • Jurusan Kimia
  • Jurusan Sosial Ékonomi Pertanian
  • Jurusan Perikanan
  • Fakultas Pertanian
  • Jurusan Budidaya Pertanian
  • Jurusan Tanah
  • Jurusan Perlindungan Tanaman
  • Jurusan Mikrobiologi Pertanian
  • Jurusan Nutrisi lan Makanan Ternak
  • Fakultas Peternakan
  • Jurusan Produksi Ternak
  • Jurusan Sosial Ékonomi Peternakan
  • Jurusan Teknologi Hasil Ternak
  • Jurusan Téknik Mesin
  • Jurusan Téknik Kimia
  • Jurusan Téknik Geodesi Geomatika
  • Jurusan Arsitektur
  • Fakultas Téknik
  • Jurusan Téknik Fisika
  • Jurusan Téknik Géologi
  • Jurusan Perencanaan Wewengkon lan Tata Kota
  • Jurusan Téknik Industri
  • Fakultas Psikologi
  • Jurusan Téknik Sipil
  • Jurusan Téknik Elektro lan Téknologi Informasi
  • Jurusan Téknologi Pangan lan Hasil Pertanian
  • Jurusan Téknik Pertanian
  • Fakultas Téknologi Pertanian
  • Jurusan Téknologi Industri Pertanian
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →