Back

ⓘ Rintisan mawa topik musik




                                               

ABBA

ABBA iku golongan musik pop saka Swèdhen, minangka salah siji artis paling suksès saka Skandinavia. Dumadi saka Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, lan Anni-Frid Lyngstad. Sadurungé dadi ABBA, Fältskog lan Ulvaeus wis nikah lan sabanjuré sawisé dadi siji golongan, Lyngstad lan Andersson uga banjur nikah. Nanging kaloro pasangan iki banjur pirak. ABBA iku akronim saka aksara pisanan jeneng anggota-anggotané.

                                               

Boyzone

Boyzone ya iku boy band ingkang asalé saka Irlandia gadhah anggota Keith Duffy, Mikey Graham, Ronan Keating, Shane Lynch, lan Stephen Gately. Didamel rikala taun 1993, uga saged laris lagune ing lan suksés ing nagari Irlandia, Britania Raya, lan uga Asia saged suksés sekawan single juara nalika taun 1996 lan 1999 in Ingris. Sabanjure kosong nganti 7 taun, Boyzone dadi reuni rakala taun 2008. Setaun sabanjuré reuni, Stephen Gately budhal saka Boyzone, dhèwèké pejah ing taun 2009. Ulang taun ingkang kaping 20 taune Boyzone badhé dipengeti nalika tur taun 2013. Ora namung tur, Boyzone uga bad ...

                                               

Deftones

Deftones ya iku sawijining grup musik saka nagari musik Amérikah Sarékat ingkang didamel rikala taun 1988. Grup musik iki didamel tiyang 6, ya iku Chino Moreno, Stephen Carpenter, Chi Cheng, Frank Delgado, Abe Cunningham lan Sergio Vega.Album kapisane ya iku judhulé Adrenaline dirilis nalika taun 1995. Chi Ceng punika wonten kadadéan kacilakaan nalika nitih mobil, sapunika piyambake sampun sèda surya 2013. Deftones uga dhamél panghargyaan kanggo Chi Cheng wujud yayasan amal bhakti kanggo tiyang-tiyang gérah kang botén gadhah arta kanggo mèrtamba.

                                               

Destinys Child

Destinys Child inggih punika kelompok musik R&B lan Pop saking Amérikah Sarékat ingkang beranggotakan Beyoncé Knowles, Kelly Rowland lan Michelle Williams. DC gadhah sèkawan album studio ingkang natè kasadè langkung saking 50 yuta keping sedaya donya. According to the World Music Awards }} Dipundiriakèn ing taun 1990 ing Houston, Texas, Destinys Child mèdalakèn album perdana ingkang bertitel Destinys Child ing ngandap naungan label Columbia Records

                                               

Dewa 19

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Déwa 19 inggih punika grup musik ingkang jumeneng ing taun 1986 ing Surabaya, Indonésia. Grup punika sampun gumantos personil lan sapunika anggotanipun inggih punika Ahmad Dhani, Andra Junaidi, Yuke Sampurna lan Agung Yudha. sasampunipun ngrajani panggung-panggung festival ing pungkasanipun jaman 1980-an, Déwa 19 lajeng pindah dhateng Jakarta lan ngliris album ingkang sepisanan ing taun 1992 ing sangandhapipun label Team Record. Grup punika sampun pikantuk kasuksesan sadangunipun dekade taun 1990-lan 2000-an kanthi lagu-lagu ingkang gadhah genre pop lan ...

                                               

Jesse McCartney

Jesse McCartney iku penyanyi lan aktor. Kang.ya iku dadi salah sijiné penyanyi pop saka ylatah Amérikah Sarékat kang dadi jawara Daytime Emmy ya iku aktor kang paling apik lam misuwur.Panjenengané teturunan saka Scott lan Ginger McCartney. Jesse McCartney lair ing Wwestchester, New York. Uga duwé kapinteran ing babagan musik lan filem wiwit taun 1998. McCartney sal mulané misuwuring taun 2000, ya iku dadi salah sijiné péranganing Dream Street,Jesse McCartney banjur misuwur jalaran nyanyi ana ing salah sijiné televisi ya iku Summerland.

                                     

ⓘ Rintisan mawa topik musik

  • Musik tradhisional ya iku musik kang ana ing sajeroning masarakat kanthi turun tinurun, uga diuri - uri kanthi sarana hiburan. Telu komponèn kang dadi pangaruhé
  • Musik Dangdut asalé saka laladan Deli. Banjur akèh kena prabawa musik saka India nganti musik Kulon. Jaman saiki kena prabawa kroncong lan gendhingan
  • Wirama musik reggae dhéwé kadayan elemen musik R&B kang lair ing New Orleans, Soul, Rock, ritmik Afro - Caribean Calypso, Merengue, Rhumba lan musik rakyat
  • Harpa Inggris: Harp ya iku piranti musik petik. Piranti musik iki asring dipadhakaké karo swara malaékat. Wujudé dhuwur, padatan wernané emas, lan nganggo
  • Skid Row ya iku grup musik metal saka Amérikah Sarékat. Skid Row ya iku grup band asal New Jersey, Amérikah Sarékat, kang duwé aliran glam metal iki kadhapur
  • Tangga nada iku siji set not musik kang dadi péranganing utawa minangka siji karya musik Skala mayor Skala minor Skala kromatik Skala modal Skala nada
  • Congrock 17 ya iku kelompok musik saka Semarang, Jawa Tengah, Indonesia kang nggabungake unsur keroncong karo rock. Congrock 17 ngadeg 23 Maret 1983.
  • K - pop, utawa Korean Pop Musik Pop Koréa yaiku jinising musik populèr sing asalé saka Koréa Kidul. Akèh atis lan kelompok musi pop Koréa kang wis
  • migunakaké piranti musik kaya déné gitar, piano, piyul, suling utawa wong kang pagawéane nyanyi. Wong kang pagawéane ngarang musik uga diarani musisi
  • J - pop J - POP, Jei - poppu? , saka basa Inggris Japanese pop, musik pop Jepang ya iku génré musik populèr kang asalé saka Jepang. Istilah iki pisanan dipigunakaké
                                               

K-pop

K-pop, utawa Korean Pop, yaiku jinising musik populèr sing asalé saka Koréa Kidul. Akèh atis lan kelompok musi pop Koréa kang wis kondhang ing ngamanca. Gandrunging wong-wong karo K-pop ora bisa dipisahaké karo Korean Wave utawa Demam Koréa ing ngamanca.

Kibot
                                               

Kibot

Kibot minangka alat musik sing bisa diunikaké kayadéné piano, nanging kibot bisa munikaké suara macem-macem, kaya ta trompèt, suling, gitar, biola, nganti perkusi. Yen nganggo kibot, kita uga bisa ngunikaké musik kayadéné band, kayadéné munikaké organ utawa piano, saha luwih ringkes amarga luwih gampang digawa ning ngendi wae. Kibot nduweni style, voice, sequencer, speaker, monitor, potensiometer volume, pitch utawa bend, modulasi portamento lan tombol multi-track.

Simple Plan
                                               

Simple Plan

Simple Plan iku band pop punk asal Montréal, Québec, Kanada. Wiwit kawangun grup iki ora tau ngalami ganti anggota. Anggota grup band iku ya iku Pierre Bouvier, Jeff Stinco, Sébastien Lefebvre, Chuck Comeau, lan David Desrosiers. Nganti saiki grup iki wis ngrilis 4 album studio: No Pads, No Helmets.Just Balls, Still Not Getting Any., Simple Plan, lan Get Your Heart On!.

                                               

Tangga nada

Tangga nada iku siji set not musik kang dadi péranganing utawa minangka siji karya musik. Skala pentatonik Skala mayor Skala kromatik Skala modal Skala minor Skala nada wutuh

U2
                                               

U2

U2 ya iku grup musik légendharis saka nagara Irlandia sing digawé déning Bono, The Edge, Adam Clayton lan Larry Mullen, Jr. Group musik iki digawé rikala taun 1976. Diwiwiti saka iklan mading sing ditèmpèl ing sekolah ing Dublin, nagara Irlandia. Jeneng sepisanané grup band iki ya iku "Feedback", nalika iku isih nggawakaké lagu-lagune The Beattles.