Back

ⓘ Situs Warisan Donya




                                               

Alas Białowieża

Alas Bialowieza ya iku sawijining alas reservasi kang dumunung ing 145 mil sisih wétan Warsawa, Polen lan wewatesan karo nagara Belarus. Alas taman nasional iki dadi panggonan perlindungan tumrap bison eropa, rusa elk, babi alas, rusa, srenggala lan lynx sarta berang-berang lan uga minangka habitat alas primer, campuran alas rontok lan alas konifer. Alas iki dadi Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1992 lan pérangan Belarus didadèkaké minangka Biosphere Reserve under UNESCOs Man and the Biosphere Programme Cagar Biosfer di bawah Program Manusia dan Biosfer UNESCO ing taun 1993 pérangan Pol ...

                                               

Apollonia

Apollonia ya iku sawijining panggonan reremukan kutha-kutha Yunani kuna kang dumunung ing Albania. Kutha iki kanthi géografis ana ing sisih wétan nagara ya iku ing kawasan Fier, cedhaké Pojan. Kutha iki dibangun déning bangsa Yunani ing taun 588 SM. Pembangunan kutha Apollonia iki digunakaké kanggo ngurmati Apollo déwa Yunani. Kutha iki minangka pusat komersial kanggo para pedagang lan suku Illyrian kismis, kang wis urip jinejeran karo wong Yunani nganti pirang-pirang abad-abad. Kutha Apollonia dadi sugih amarga saka dol tinuku budak kang tansah kalaksanan saben dina. Pelabuhan ing jaman b ...

                                               

Atol Bikini

Bikini Atoll inggih punika sawijining papan ingkang dumunung ing wewengkon Mikronesia ingkang minangka péranganing KapuloanMarshall ingkang dumunung ing Samudera Pasifik. Dumunung ing sisih lèr Khatulistiwa papan punika ugi minangka papan uji coba nuklir wiwit Perang Dunia 2 dumugi wulan Dhésèmber 1945. Papan punika dipuntampi minangka Situs Warisan Donya UNESCO nalika taun 2010.

                                               

Kali Awash

Awash ya iku salah sijiné kali utama kang dumunung ana ing Ethiopia. Manungsa bisa nglakoni urip ana ing paredèn Awash minangka wiwit spésies. Awash Tengah uga kagolong panggonan kang tinemu sisa hominid pra-manungsa kang tinemu.

                                               

Bauhaus

Bauhaus, inggih punika siji sekolah seni lan désain ing Jerman ingkang pengaruhipun ageng sanget lan misuwur kanthi keunikan gabungan antawisipun seni lan téknik wonten ing produksi massal, ingkang wonten ing perkembanganipun langkung kawéntar minangka nama siji gaya seni piyambak. Sekolah punika jumeneng nalika taun 1919 lan jumeneng dumugi dipuntutup déning Nazi nalika taun 1933. Ingkang pisanan dipunpimpin déning Walter Gropius lan Ludwig Mies van der Rohe. Bauhaus ébah ing babagan seni artistéktur, inggih punika Utopia, dhedhasar ing idealisme saking wujud ingkang prasaja lan fungsi in ...

                                               

Kapuloan Bonin

KapuloanBonin utawi dipnsebut KapuloanOgasawara inggih punika kapuloan ingkang kasungsun saking 30 pulo kanthi iklim subtropis lan tropis, papanipun 1.000 km ing kidul Tokyo, Jepang. "Kapuloan Bonin" inggih punika nama Inggris kanggé Ogasawara Guntō; bonin inggih punika lafal kuna kanggé tembung bunin wonten ing basa Jepang ingkang ateges "boten wonten penghuninipun". Kalih pulo kanthi penghuni ing Kapuloan Ogasawara inggih punika Chichi-jima ingkang dipundadosaken pusat administrasi Désa Ogasawara lan Haha-jima ingkang kalebet wewengkon Désa Ogasawara. Istilah KapuloanOgasawara 小笠原諸島 ...

                                     

ⓘ Situs Warisan Donya

  • Situs Warisan Donya UNESCO iku wujud situs - situs spesifik kaya déné alas, gunung, tlaga, segara wedhi, monumèn, yasan, komplèks, utawa kutha kang wis
  • Ing ngisor iki daftar Situs Warisan Donya UNESCO ing Afrika. Royal Palaces of Abomey Tsodilo Dja Faunal Reserve Manovo - Gounda St. Floris National Park
  • taun 2007, ana 851 Situs warisan donya dicekak SWD, kang dumunung ing 141 nagara - negar anggota. Saka samono iku, 660 wujud situs budaya, 166 alam lan
  • Ing ngisor iki telung puluh situs sing ana ing Pratélan Warisan Donya sajeroning bebaya déning Komite Warisan Donya UNESCO. Ing pratélan iki uga diwènèhi
  • Ing ngisor iki dafar Situs warisan donya UNESCO ing Éropah. Siprus, Israèl, Turki, Georgia, Azerbaijan, Armenia lan Kaukasian lan wewengkon Siberia saka
  • Ing ngisor iki pratélan Situs Warisan Donya UNESCO ing nagara - nagara Arab Al Qal a of Beni Hammad Djémila Kasbah of Algiers M Zab Valley Tassili n Ajjer
  • Ing ngisor iki pratélan Situs Warisan Donya UNESCO ing Amérika Lor, Amérika Tengah, Amérika Tengah, lan Karibia. Cueva de las Manos, Río Pinturas Iguazú
  • Ing ngisor iki pratélan Situs Warisan Donya UNESCO ing Asia, Australia lan Pasifik Australasia Cultural Landscape and Archaeological Remains of the
  • warisan tumrap kamanungsan. Ing taun 2006, ana 830 situs warisan donya 644 budaya, 162 alam, lan 24 campuran, ing 138 nagara. Warisan budaya Situs warisan
  • Charter taun 1964 lan mènèhi pamrayoga marang UNESCO ngenani situs - situs warisan donya National Committees minangka organisasi andhahan sing diwangun
  • kilomèter kidul - kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO kang mlebu pérangan sajeroning Markah tanah Nubia, kang nglingkupi
  • salah siji saka warisan donya sing direksa déning UNESCO wiwit taun 1983. Pratélan Kutha krajan Kota historis Bern - situs warisan donya basa Inggris