Back

ⓘ Formula Siji




Formula Siji
                                     

ⓘ Formula Siji

Formula Siji, dicekak F1, iku kelas balapan montor formula kursi tunggal kang paling dhuwur. Dumadi saka sawatara seri balapan kang dikenal kanthi istilah Grand Prix. Balapan dianakaké ing sajeroning sirkiut utawa dalan umum jero kutha kang ditutup kanggo umum. Asilé nemtokaké rong gelar juwara donya, siji kanggo pembalap lan siji manèh kanggo konstruktor utawa tim balap. Sajeroning balapan, montor balap bisa nganti kacepetan 300 km/h kang diasilaké déning mesin kang bisa ngancik tenaga kang gedhéné 900 daya jaran ing puteran mesin watara 18.000 rpm.

Éropah iku dadi pusat tradhisi Formula Siji lan tetep dadi pusaté nganti saiki. Nganti wektu iki Grand Prix wis dianakaké ing saindhenging donya, kanthi seri balapan anyar ing Bahrain, RRC, Malaysia lan Turki. Formula Siji iku balap montor paling larang ing babagan produksi apa déné olahragané.

Aturan main ditata déning Fédération Internationale de lAutomobile FIA, kang markasé dumunung ing Place de la Concorde, Paris. Presidené kang saiki yaiku diemban déning grup Liberty Media kang asale saka Amerika Serikat, lan kanthi umum disponsori lan diatur déning pemegang hak komersial resmi Bernie Ecclestone liwat manéka prusahaan.

                                     

1. Pranala njaba

  • Current regulations Regulasi-regulasi yang sekarang berlaku.
  • Formula 1 Review
  • F1DB - Basisdata dan statistik F1.
  • Formula1.com - Situs resmi Formula One Management; berisi jadwal, statistik, hasil lomba, dan berita.
  • Planet-F1
  • GrandPrix.com - Berita F1 dan ensiklopedia Grand Prix.
  • Pitpass - Berita-berita.
  • ITV.com/f1 - Berita, foto dan komentar.
                                     
  • rekor sajeroning Formula Siji wiwit 1950. Jeneng pambalap sing dicithak kandel nuduhaké pambalap mau isih aktif sajeroning Formula Siji Data sajeroning
  • Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing
  • Limited bersaing ing perdagangan Tim FL McLaren F1 minangka tim balap Formula Siji adhedhasar Woking, Inggris. Tim kasebut dadi debut ing Monaco Grand Prix
  • kanggo Gestione Sportiva, siji divisi saka Ferrari sing nangani balap montor. Divisi iki nangani tim balap montor Formula Siji Scuderia Ferrari Marlboro
  • ing Marseille, Prancis, 15 Mèi 1986 ing umur 28 taun ya iku pembalap Formula Siji saka Italia kang main antarané taun 1979 nganti tekan taun 1986, kanthi
  • taun 1997. Panjang sirkuit iki yaiku 3.965 m. Usaha nalika yasa sirkuit Formula Siji kang kaping loro ana ing Asia sawisé Jepang ya iku ana ing Indonésia
  • perusahaan: Force India Formula One Team Limited inggih punika siji tim Formula Satu ingkang madèg sasampunipun Orange India Holdings, siji konsorsium saking
  • 2006 - 07 Formula 1 BMW - Sauber test driver, siji balapan di AS 2007 2007 - 09 Formula 1 Toro Rosso masuk sejak GP Prancis 2007 2009 - 15 Formula 1 - Red
  • wonten Hurth Hermuhlheim, Jerman, tanggal 3 Januari 1969 punika tiyang Formula 1 saking Jerman, sapunika piyambakipun guyup sareng Mercedes GP. Schumacher