Back

ⓘ Daftar rekor Formula Siji




                                     

ⓘ Daftar rekor Formula Siji

Ing ngisor iki kapacak pratélan rekor sajeroning Formula Siji, wiwit 1950. Jeneng pambalap sing dicithak kandel nuduhaké pambalap mau isih aktif sajeroning Formula Siji.

Data sajeroning kaca iki akurat nganti asil Grand Prix F1 RRT 2005 16 Oktober 2005.

                                     

1. Rekor pembalap

Paling akèh mèlu lomba

Pembalap diitung "mèlu lomba" yèn wis nyoba mèlu lomba kanthi nglakoni sethithiké sapisan babak latihan resmi. Pembalap diitung "mlebu lomba" yèn wis mlebu pratélan start ing babak lomba. Yèn sawijining lomba diendhegaké lan diulang, mung start pungkasan sing diitung.

Pole Position paling akèh

  • 64 - Michael Schumacher
  • 33 - Alain Prost
  • 32 - Nigel Mansell
  • 65 - Ayrton Senna
  • 32 - Jim Clark

Aji sadawaning karir

  • 1247 - Michael Schumacher
  • 490 - Rubens Barrichello
  • 798.5 - Alain Prost
  • 614 - Ayrton Senna
  • 499 - David Coulthard

Lap paling rikat

  • 30 - Nigel Mansell
  • 41 - Alain Prost
  • 69 - Michael Schumacher
  • 25 - Mika Hakkinen
  • 28 - Jim Clark
                                     
  • Formula Siji dicekak F1 utawa jeneng pepak The FIA Formula One World Championship iku kelas balapan montor formula kursi tunggal kang paling dhuwur
  • Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing