Back

ⓘ Bebungah Ramon Magsaysay




                                     

ⓘ Bebungah Ramon Magsaysay

Bebungah Ramon Magsaysay utawa Ramon Magsaysay Award, iku program bebungah sing diwangun ing sasi April 1957, déning para wali amanat Rockefeller Brothers Fund sing punjeré ing Kutha New York, Amérikah Sarékat. Kanthi pasetujon saka pamaréntah Filipina, bebungah iki diciptakaké kanggo mèngeti jasané Ramon Magsaysay, almarhum Présidhèn Filipina; lan kanggo nyebar-luasaké tuladha integritas sajeroning nglakokaké pamaréntahan, pelayanan umum, sarta idealisme pragmatisé sajeroning lingkungan masarakat sing demokratis.

Saben taun Ramon Magsaysay Award Foundation mènèhi bebubgah kabggo perorangan lan organisasi Asia tumrap kaunggulan ing manéka warna babagan. Bebungah mau ana enem katagori:

  • Journalism, Literature and Creative Communication arts
  • Community Leadership
  • Government Service
  • Peace and International Understanding
  • Emergent Leadership
  • Public Service

Ramon Magsaysay Award kerep dianggep Bebungah Nobel versi Asia.