Back

ⓘ Aktinida




                                               

Amerisium

Americium iku unsur kimia kanthi simbul Am lan nomer atom 95. Minangka siji èlemèn logam radioaktif, amerisium iku aktinida kang tinemu ing taun 1944 kanthi ngebom plutonium nganggo neutron lan minangka èlemèn transuranik kapapat kang tinemu. Unsur iki dijenengaké saka tembungAmérika, kanthi analogi karo Europium.

                                               

Kurium

Curium iku èlemèn sintètis kanthi simbul Cm lan nomer atom 96. Minangka unsur logam radioaktifradioaktif transuraniktransuranik saka sèri aktinisaaktinisa, Kurium digawé kanthi ngebom plutoniumPlutonium nganggo ion heliumHelium partikel alphaalpha lan dijenengaké miturut jenengé Marie Curie lan garwané Pierre.

                                               

Neptunium

Guide to the Elements - Revised Edition, Albert Stwertka, Oxford University Press; 1998 ISBN 0-19-508083-1 Los Alamos National Laboratorys Chemistry Division: Periodic Table - Neptunium

                                               

Plutonium

Plutonium yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Pu lan nomer atom 94. Piyambakipun punika unsur radioaktif transuranium ingkang langka lan punika logam aktinida kaliyan penampilan ingkang gadhah warni pèthak keperakan. Ing wanci tèrpapar kaliyan udara, Piyambakipun badhé ngusam amargi pembentukan plutonium oksida ingkang nutupi lumah logam. Unsur punika ing dasaripun gadhah enèm alotrop lan sèkawan keadaan oksidasi. Piyambakipun bèreaksi kaliyan karbon, halogen, nitrogen, lan silikon. Manawi nembé terpapar kaliyan kelembaban udara, Piyambakipun badhé mbè ...

                                               

Uranium

Uranium yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang U lan nomer atom 92. yaiku wujud salah sijiné unsur kimia sajeroning tabel periodik kang duwèni lambang U lan nomer atom 92. Salah sijiné logam abot, beracun, wernané putih rodok pérak lan radioaktif alami, uranium kalebu ing sèri aktiinida. isotopé 235U digunakaké minangka bahan bakar reaktor nuklir lan senjata nuklir. Uranium racaké ana ing watu-watunan nanging cacahé sithik, uga ana ing lemah, banyu, wit-witan, lan kéwan. Uranium wujud unsur logam radioaktif kanthi titik lebur 1.1.50 C lan titik umob 3.818 ...

                                     

ⓘ Aktinida

  • Aktinida iku golongan unsur kimia kang nyakup 15 unsur antara aktinium lan lawrensium ing tabel périodik, kanthi nomer atom antara 89 nganti 103. Sèri
  • transuranium kang radioaktif banget iki minangka anggota dhèrèt kimia aktinida lan diprodhuksi kanthi némbakaké neutron menyang plutonium lan tinemu ana
  • lan nomer atom 97. Unsur sintetik logam radioaktif anggota dhèrèt kimia aktinida iki pisanan disintesis kanthi némbakaké amerisium nganggo partikel alfa
  • périodik yakuwi: Alkali golongan 1 Alkali tanah golongan 2 Lantanida Aktinida Logam transisi Logam Metaloid Nonlogam Halogen golongan 17 Gas mulia
  • lan nomer atom 95. Minangka siji èlemèn logam radioaktif, amerisium iku aktinida kang tinemu ing taun 1944 kanthi ngebom plutonium nganggo neutron lan minangka
  • transuranium, ingkang ngasilaken Konsep Aktinida ingkang wonten ing pungkasan ngasilaken unsur - unsur aktinida wonten ing tabel periodik unsur, kados ta
  • Piyambakipun punika unsur radioaktif transuranium ingkang langka lan punika logam aktinida kaliyan penampilan ingkang gadhah warni pèthak keperakan. Ing wanci tèrpapar
  • Katrangan Umum Unsur Jeneng, Lambang, Nomer atom aktinium, Ac, 89 Dhèrèt kimia aktinida Golongan, Période, Blok 3, 7, f Rupa keperak - perakan Massa atom 227 g mol
  • Umum Unsur Jeneng, Lambang, Nomer atom protactinium, Pa, 91 Dhèrèt kimia aktinida Golongan, Periode, Blok n a, 7, f Rupa bright, silvery metallic luster
Fermium
                                               

Fermium

Guide to the Elements - Revised Edition, Albert Stwertka, Oxford University Press; 1998 ISBN 0-19-508083-1 Los Alamos National Laboratory - Fermium Its Elemental - Fermium

Kalifornium
                                               

Kalifornium

WebElements.com - Californium NuclearWeaponArchive.org - Californium Los Alamos National Laboratory - Californium Its Elemental - Californium Hazardous Substances Databank – Californium, Radioactive

Lawrensium
                                               

Lawrensium

Guide to the Elements - Revised Edition, Albert Stwertka, Oxford University Press; 1998 ISBN 0-19-508083-1 Los Alamos National Laboratorys Chemistry Division: Periodic Table - Lawrencium

Mendelevium
                                               

Mendelevium

Mendelevium, uga dikenal minangka unnilunium iku èlemèn sintètis kanthi sibul Md lan nomer atom 101.

Nobelium
                                               

Nobelium

Guide to the Elements - Revised Edition, Albert Stwertka, Oxford University Press; 1998 ISBN 0-19-508083-1 Its Elemental - Nobelium Los Alamos National Laboratory - Nobelium

Protaktinium
                                               

Protaktinium

Campuran Protaktinium kang diweruhi: Yodida: PaI 3, PaI 4, PaI 5 Klorida: PaCl 4, PaCl 5 Oksida: PaO, PaO 2, Pa 2 O 5 Fluorida: PaF 4, PaF 5 Bromida: PaBr 4, PaBr 5