Back

ⓘ Asia Kidul-kulon




                                               

Sega pop

Nasi rangkep lan sega panggang, kalebu jinis gandum kembung sing digawe saka beras sing biasane dipangan ing masakan tradisional Asia Tenggara, Asia Wetan, lan Asia Kidul. Iki uga wis diprodhuksi kanthi komersial ing Kulon wiwit taun 1904 lan misuwur ing sereal sarapan lan panganan cemilan liyane. Sega puffed tradisional nggunakake macem-macem cara puffing utawa sega panggang. Sega puffed komersial sisih kulon biasane digawe kanthi dadi panas kernel ing tekanan dhuwur yen ana uap, sanajan cara pabrik beda-beda gumantung. Dheweke bisa dipangan minangka biji-bijian utawa digawe dadi kue bera ...

                                               

Raita

Riti raita minangka bumbu ing masakan Asia Kidul sing digawe saka dahi bebarengan karo jangan mentah utawa mateng, woh-wohan sing luwih arang, utawa ing bab boondi raita, kanthi adonan tetes goreng sing digawe saka glepung, umume diarani glepung gram). Prakiraan paling cedhak ing masakan kulon yaiku sajian utawa celup, utawa salad sing dimasak. Iki asring diarani bumbu, nanging ora kaya bumbu tradisional ing sisih kulon kayata uyah, mrica, mustar lan horseradish sing nggawe rempah-rempah luwih pedhes, sajian dahi utawa raita duwe efek adhem kanggo dibedakake karo kari pedhes lan kebab sing ...

                                               

Ensaïmada

Ensaimada minangka produk jajanan saka Mallorca, Kepulauan Balearic, Spanyol. Iki minangka panganan umum sing dipangan ing Eropa Kulon Kidul, Amerika Latin lan Asia Tenggara. Referensi sing ditulis pisanan ing Mallorcan ensaïmada diwiwiti saka abad kaping 17. Nalika semana, sanajan tepung gandum umume digunakake kanggo nggawe roti, ana bukti yen produk jajanan khas iki digawe kanggo festival lan perayaan. The ensaïmada de Mallorca digawe karo kuwat glepung, banyu, gula, endhog, ibu roti lan jenis luwih daging babi lard jenenge saïm. Karakter gawenan tangan saka produk kasebut angel menehi ...

                                               

Gajah Perang

Gajah perang iku gajah sing digladhi lan dibimbing déning manungsa kanggo laga. Piguna bakuné gajah perang ya iku kanggo nggempur lawan, ngremukaké pangkaté lan néror. Elepantri iku unit militèr mawa bregada gajah. Gajah-gajah kuwi kapisan dilantih ing India, praktèk iki sumrambah ing saindengé kidul-wétan Asia lan ngulon nganti Samudra Tengah. Pigunane sing paling misuwur ing Kulon ya iku déning Ratu Yunani Pyrrhus of Epirus lan gunggung kang akèh déning wadya ing Carthage, kalebu sedhéla déning Hannibal. Ing Samudra Tengah, kakèhan taktik nyuda ajiné gajah ing paprangan, déné anané gajah ...

                                               

Defense of the Ancients

Defense of the Ancients ya iku arena perang online bebarengan kanggo video game Warcraft III: Reign of Chaos lan sawijining pamekarané, Warcraft III: The Frozen Throne. Tujuné saka game iki ya iku saben tim numpes mungsuh Kuna, struktur sing dijaga kèkèt ing pojok lawan saka gambar kar, kang adhedhasar gambar kar "Aeon of Strife" kanggo StarCraft. Pemain nggunakaké unit-unit kang dikenal minangka wira, lan sing dibantu déning bala sekutu lan pendhékar-pandhékar kakontrol-AI. Minangka ing role-playing game, pemain ngundhakaké wirané lan nggunakaké emas kanggo tuku piranti nalika nglakokaké ...

                                     

ⓘ Asia Kidul-kulon

  • Asia Kidul - kulon utawa Asia Kulon iku wewengkon pérangan kidul - kulon bawana Asia Istilah Asia Kulon luwih kerep dipigunakaké sajeroning tulisan ngenani
  • Asia Kidul - Wétan punika satunggiling tlatah ing jagad - wano bawana Asia Tlatah punika papan watesipun budaya Asia Kidul utawi Indhia kaliyan budaya
  • Wewengkon iki diwatesi déning Asia Kulon Tengah, Wétan, lan Kidul - Wétan. Wewengkon Asia Kidul ngambah 10 wiyar bawana Asia kira - kira 4.480.000 km² nanging
  • Iran, lan kaum Indo - Éropah Mongol Asia Tengah wis wiwit biyèn dadi wewengkon dagang antara Tiongkok lan masarakat Kulon kanthi Jalur Sutra ngliwati wewengkon
  • Asia - Pasifik iku wewengkon kang nyakup pasisir pasisir Asia Wétan, Asia Kidul - wétan lan Australasia ing sacedhaké Samudra Pasifik, ditambah nagara - nagara
  • utawa Pista Ulah raga Nagara - Nagara Kidul - wétan 2011 yaiku sawijining event ulah raga kang ana ing wewengkon Asia Kidul - wétan ana ing taun 2011. Tembung
  • nagara ing Asia Kidul - Wétan dharatan. Nagara iki ing sisih lor mawatesan karo Républik Rakyat Cina, karo Laos nagara ing sisih lor - kulon karo Kamboja
  • kabupatèn ing Jawa Kulon Jembar wewengkon kabupatèn iki 1.484, 37 km² utawa hèktar. Bekasi kaloka dadi kutha indhustri, sing gedhé dhéwé sak asia tenggara Kabupatèn
  • iki, Jepang duwé hak makili Asia ing Piala Konfederasi FIFA 2013 kang bakal digelar ing Brasil. Sauntara iku, Koréa Kidul ngraih juwara katelu sawisé
  • kanggo tegesé Asia Wétan lan Asia Kidul - wétan, kadhangkala uga kalebu laladan paling wétan Rusia, yaiku, Rusia Wétan Adoh, lan laladan kulon Samudra Pasifik
  • Arab Ujung Arab utawa Jazirah Arab - siji jazirah ing Asia Kidul - kulon ing persimpangan Afrika lan Asia Ing Amérikah Sarékat Arab, Alabama Arabistan
Kuwé dhadhar gedhang
                                               

Kuwé dhadhar gedhang

"Banana Pancake Trail" utawa "Banana Pancake Circuit" minangka salah sawijining jinis olahan jeneng sing diarani rute akeh ing saindenging Asia Tenggara, lan sawetara Asia Kidul, sing ditempuh para backpacker lan turis liyane. Jalur kasebut ora duwe definisi geografis sing jelas, nanging digunakake minangka kiasan kanggo papan sing populer ing kalangan turis Kulon.