Back

ⓘ Kirgizstan




                                               

Kirgizstan

Kirgizstan kang biyèn, sadurungé pisah saka Uni Sovyèt ditepungi minangka Kirgisia utawa Kirgizia iku nagara kang dumunung ing Asia Tengah. Wewatesan karo Républik Rakyat Tiongkok, Kazakhstan, Tajikistan, lan Uzbekistan. Kutha krajané ana ing Bishkek.

                                     

ⓘ Kirgizstan

  • Kirgizstan Kirgizstan dianeksasi déningKakaisaran Ruslan ing 1864 nagara iki ngéntukaké kamardikan taun 1991. Ing sangisoré Uni Soviet, Kirgizstan dadi
  • Rusia, Baikonur, uga ana ing Kazakhstan. Kazakhstan mbagi wates karo Rusia, Républik Rakyat Cina, Kirgizstan Uzbekistan, Turkmenistan, lan Segara Kaspia.
  • Asia Tengah kang wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé wujud dataran dhuwur kang ora wewatesan
  • niwasaken 1 tiyang ténaga makarya Indonésia. 2010 Karusuhan ètnis ing Osh, Kirgizstan niwasaken sakbotenipun 124 jiwa. Kompas Liputan6 BBC Mandela 1898 - Bangsa
  • Itokawa. sumber sumber sumber 12 Juni 2010 Karusuhan ètnis ing Osh, Kirgizstan niwasaken sakbotenipun 124 jiwa. sumber sumber sumber 11 Juni 2010
  • kakurung dharatan iki wewatesan karo Kazakhstan ing sisih kulon lan lor Kirgizstan lan Tajikistan ing sisih wétan lan Afganistan lan Turkmenistan ing sisih
  • sing dijenengi sawise Babur yaiku teater profesional paling tuwa ing Kirgizstan teater paling tuwa ing Asia Tengah. Ing taun 1914, ing pamrentah Rakhmonberdi
  • 800.000 jiwa dipundiriakèn ing taun 1878, inggih punika kutha krajan Kirgizstan Saking 1926 ngantos 1991, kutha punika dipuntèpang kaliyan asma Frunze
  • Arab Manunggal Yemen Afghanistan Banggaladésa Bhutan Indhi Kirgizstan Maladéwa Népal Pakistan Sri Lanka Tajikistan Turkménistan
  • suku Punjab, Afgan, Kashmir, Sindh, Baluchistan Afghanistan Kazakhstan Kirgizstan Pakistan Tajikistan Turkmenistan Uzbekistan Yunanistan Yunani sajeroning
  • ing Seganten Tengah niwasaken 2 jiwa pulisi. Reuters 26 - Présidèn Kirgizstan Kurmanbek Bakiyev mimpangaken Pemilu mawi 78 saking swanten. 22 - Pasangan
  • nagara Turk kang duwé kadhaulatan, ya iku Turki, Azerbaijan, Kazakhstan, Kirgizstan Turkmenistan & Uzbekistan. Ana uga laladan sub - nasional kang dipanggoni