Back

ⓘ Kodhok




                                               

Kodhok

Kodhok lan bangkong iku kéwan amfibi kang paling ditepungi wong ing Indonésia. Amphi kang artiné rangkep loro lan Bios artiné urip utawa kéwan kang duwé balung mburi bisa uripé ana ing loro alam, saéngga kodhok uga bisa ngalami metamorfosis yaiku semangsa urip ing banyu nggunakaké kepet/ingsan. Ambegan nganggo ingsan uga langi karo kepet buntuté. Ing mangsa diwasa kodhok bisa ambegan karo paru-paru lan mlaku nganggo sikil ana ing lemah. Kulawarga kéwan iki kagolong kodhok kang ora duwé buntut lang bangsa uga kagolong amfibi kang duwé buntut lan sikil yaiku kabèh kalebu ing suku salamander. ...