Back

ⓘ Friedrich Nietzsche




Friedrich Nietzsche
                                     

ⓘ Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche iku siji filsuf sing misuwur. Anggitané kang paling misuwur ya iku Also sprach Zarathustra. Kanthi pakarya iki, Nietzsche anyebut bilih Gusti wis séda utawa Pangéran wis mati. Sejatiné iku wujuding kritik kang dilayangaké kanggo bebrayan ing jamané.

                                     

1. Karya

Karya-karya Nietszche sing wigati:

  • 1889 - Götzen-Dämmerung Nutupi brahala
  • 1889 - Dionysos-Dithyramben
  • 1887 - Zur Genealogie der Moral Ngenani silsilah moral
  • 1888 - Der Fall Wagner Hal perihal Wagner
  • 1872 - Die Geburt der Tragödie Kelairan tragedi
  • 1889 - Der Antichrist Sang Antikristus
  • 1873-1876 - Unzeitgemässe Betrachtungen Pandhangan non-kontemporer
  • 1881 - Morgenröthe Abangé geni
  • 1886 - Jenseits von Gut und Böse Ngliwati kebajikan lan kajahatan
  • 1889 - Nietzsche contra Wagner
  • 1882 - Die fröhliche Wissenschaft Ilmu sing gembira
  • 1878-1880 - Menschliches, Allzumenschliches Manusiawi, kliwat manusiawi
  • 1883-1885 - Also sprach Zarathustra Mula wicara-a Zarathustra
  • 1889 - Ecce Homo Pirsani sang Manungsa