Back

ⓘ Araceae




                                               

Anthurium

Anthurium utawi Gelombang cinta kalebet tetaneman saking kulawarga Araceae ingkang misuwur kanthi nama tales-talesan. Taneman ingkang gadhah ron ingkang saé punika taksih satunggal kulawarga kaliyan taneman hias ingkang misuwur, kados ta aglaonema, philodendron, keladi hias, lan alokasia. Ing kulawarga araceae, Anthurium punika kalebet génus ingkang cacahipun ingkang kathah piyambak. Kinten-kinten wonten 800 jinis utawi spésies. Nanging, ingkang kerep dipunkawruhi punika namung kirang saking 100 spésies. Taneman punika kalebet jinis taneman ijem langgeng utawi taneman ingkang boten tepang ...

                                               

Konnyaku

Konnyaku punika jinising tuwuhan uwi-uwinan kanthi anggota génus Amorphophallus ingkang tuwuh ing laladan subtropis ingkang anget dumugi laladan tropis kados ing Asia Wétan, Jepang, Cina kidul dumugi ing Indonesia. Sebatan sanèsipun wonten ing basa asing inggih punika konjak, konjaku, devils tongue, uatwi elephant foot yam Konnyaku kalebet tuwuhan taunan ingkang tuwuh saking uwi ageng kanthi diameter 25 cm. Uwi punika modifikasi saking awaking wit. Godhongipun mawi ukuran 1.3 m saking pangkal, menyirip, lan kapérang dados manéka selebaran. Sekaripun dipundamel ing seludang sekar ingkang di ...

                                               

Suweg

Suweg ya iku tuwuhan pala pendhem anggota marga Amorphophallus lan isih seduluran cedhak karo bunga bangkai raksasa lan iles-iles. Suweg sok ora dibedakaké karo iles-iles amarga leloroné ngasilaké uwi kang bisa dipangan lan ana mempèré ing morfologi godhong jroning fase vegetatifé. Aran liyané yaiku porang, sanajan jeneng iki uga dikanggoké tumrap iles-iles. jeneng ing basa liya: elephant foot yam utawa stink lily, teve, jimmikand, suran, chenna, ol, sarta oluo. Suweg ya iku tetuwuhan asli Asia Tenggara lan thukul ing alas tlatah Malesia, Filipina, sarta India tropik pérangan selatan.

                                     

ⓘ Araceae

  • Suku talas - talasan utawa Araceae nyakup manéka warna tuwuhan monokotil kanthi ciri khas kembang majemuk kanthi tipe tongkol kang duwé seludang spatha
  • sawijining génus saka enem nganti wolu spésies tuwuhan kembang saka famili Araceae tales - talesan asal saka tlatah tropis Polynesia lan Asia kidul - wétan
  • iku salah sijiné tuwuhan hias kang moncer saka suku talas - talasan utawa Araceae Genus Aglaonema memiliki sakiwa - tengené 30 spésies. Panggonan asli tuwuhan
  • Caladium iku génus tuwuhan saka famili Araceae Tuwuhan iki sok dikenal kanthi jeneng umum kkuping gajah utawa elephant ear, padha karo jeneng tuwuhan
  • utawa tales bogor Colocasia giganteum Hook., suku tales - talesan utawa Araceae kalebu tuwuhan kang ngasilaké umbi kang bisa didadèkaké panganan pokok
  • bulbous perennials pala kapendhem kanthi godhong kang amba saka famili Araceae Ana watara 70 spesies Alocasia kang tinemu ing Asia, Oséania lan Amérika
  • Malvaceae suku kapas - kapasan 4.225 Araceae suku tales - talesan 4.025 Orchidaceae, Poaceae, Cyperaceae lan Araceae iku monokotil. Kasepuluh suku ing ndhuwur
  • wong kanggo ngiasi pekarangan utawa sajeroning ruangan. Tuwuhan saka suku Araceae iki gampang dikenali saka wena godhonge kang belang warna kuning cerah
  • Biro Pembinaan dan Konservasi SDH Perhutani diakses 30 April 2010 PORANG Amorphophallus oncophyllus Familia: Araceae artikel dari Dipokusumo Farm
  • Anthurium utawi Gelombang cinta kalebet tetaneman saking kulawarga Araceae ingkang misuwur kanthi nama tales - talesan. Taneman ingkang gadhah ron ingkang